Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Camaro ZL1 Convertible: Plátěná střecha pro divocha

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (17)
Chevrolet na nedávné odhalení modelu Camaro ZL1 s karoserií kupé navazuje představením kabrioletu se stejnou technikou pod kapotou.

New York International Auto Show pořádaná od 25. března do 3. dubna letošního roku se stala místem světové výstavní premiéry již v polovině března představeného Chevroletu Camaro ZL1 a vedle kupé zde byla poprvé odhalena i verze s plátěnou střechou.

Chevrolet Camaro ZL1 Convertible je stejně jako kupé vybaven kompresorem přeplňovaným osmiválcem LT4 o objemu 6,2 l z Corvette Z06. I pod kapotou kabrioletu disponuje maximálním výkonem 477 kW (649 k) a točivým momentem 868 N.m.

Tyto hodnoty mohou na kola zadní nápravy mířit prostřednictvím šestistupňové manuální převodovky nebo desetistupňové automatické převodovky a elektronicky řízeného diferenciálu s omezenou svornosti. Samozřejmostí jsou i pro tento model magnetoreologické tlumiče.

Kontakt s asfaltem zajistí 20-palcová kovaná kola obutá do pneumatik Goodyear Eagle F1 Supercar o rozměrech 285/30ZR20 vpředu a 305/30ZR20 vzadu. Ke krocení divokého Chevroletu slouží ostré brzdy Brembo s předními kotouči o průměru 390 mm, do nichž se zakusují šestipístkové třmeny.

Podobně jako kupé se i kabriolet pyšní agresivnějším designem karoserie, s řadou aerodynamických prvků a vstupů i výdechů vzduchu podporujících chlazení pohonné jednotky i brzdového systému.

V interiéru jsou standardem sportovní sedadla Recaro, pořádně tlustý volant s plochou spodní částí a systém Performance Data Recorder, který převede vaše okruhové snažení do datové podoby.

Prodej Chevroletu Camaro ZL1 v obou karosářských verzích se má rozběhnout koncem letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (17)
Avatar - Aoyagi
26. 3. 2016 15:29
Re: dokonalost
No jistě, "zapadá" >:D [odkaz] Koukám, že vy se opravdu vyznáte.

Dejte vědět, až se z toho poblouznění proberete nebo až budete mít nějaký argument místo prázdných řečí.
26. 3. 2016 12:08
Re: No...
Tak to jsem rád, že k tomu přistupuješ takhle a že spalovací motor nepovažuješ za sprosté slovo.

Z některých tvých až moc nadšených e-příspěvků jsem měl mylný pocit, že jsi "zachvácen a zaslepen e-chorobou" jako třeba král smajlíkových pyramid. Proto ta jízlivá pozvánka k lékaři v diskuzi o Leafu. Beru zpět, k lékaři nemusíš. :-) Zatím. ;-)
Avatar - CHerokee
26. 3. 2016 10:06
Re: Atomová elektrárna
K sportovním Amerikám se spíše hodí manuály. Bývají tvrdší a kopou, ale to k neurvalým Amerikám patří. Podobně se na to dívají i fans v Americe....kde v automatu mají všechno až na právě muscle cars. Shelby GT350 v automatu ani nejde. A třeba i k hellcatu je v základu manuál. A souhlas...na mě je to taky moc moderní, ale fandím tomu. Zkoušel jsme jen Vette Z06 a zážitek..i když na mě to bylo trochu moc. Raději zůstanu u atmosféry a ne tak vyhraněné.
Avatar - CHerokee
26. 3. 2016 10:02
Re: dokonalost
Aspoň někde!
Avatar - CHerokee
26. 3. 2016 10:01
Re: dokonalost
Poslední Mustang pěkně zapadá do celého rodokmenu, který bys ale musel znát. ;-)