Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Cruze: Sériový hatchback v Ženevě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (22)
Chevrolet potvrdil, že začátkem března představí sériové provedení modelu Cruze s pětidveřovou karoserií.

Mezinárodní autosalon v Ženevě se stane místem světové premiéry produkčního provedení nové karosářské verze Chevroletu Cruze. Tiskovou zprávu prozatím doprovázejí pouze fotografie show-caru z loňského autosalonu v Paříži.

Chevrolet si nechává hlavní informace na ženevský autosalon a nyní připomíná především dosavadní úspěchy čtyřdveřového sedanu. Prodejní čísla Cruze byla za loňský rok vyšší než u modelu Aveo a zástupce nižší střední třídy se tak stal globálně nejprodávanějším zástupcem značky. Další velký úspěch Cruze představuje mistrovský titul z šampionátu FIA WTCC 2010.

Nový pětidveřový hatchback má silnou pozici Cruze na evropském trhu dále upevnit. Pozornost má přitahovat atraktivní klesající linie střechy. Karoserie vozu s krátkými převisy vpředu i vzadu má působit ještě dynamičtějším dojmem než u čtyřdveřového sedanu.

Zároveň má hatchback nabídnout stejnou tuhost konstrukce karoserie a dobře přístupný zavazadlový prostor se základním objemem téměř 400 litru. Variabilitu zavazadelníku zvýší zadní sedadlo dělené v poměru 60/40.

Podle tiskové zprávy zveřejněné zastoupením značky Chevrolet ve Velké Británii bude vrcholnou motorizací turbodiesel 2,0 VCDi s výkonem 120 kW (163 k). Tento motor figuruje od ledna na vrcholu nabídky pohonných jednotek čtyřdveřového Cruze i MPV Orlando.

V případě dalších pohonných jednotek lze očekávat, že hatchback bude kopírovat evropskou motorovou paletu sedanu. Zájemci o zážehové jednotky se tak mohou těšit na čtyřválce 1,6 16V (91 kW/124 k) a 1,8 16V (104 kW/141 k).

Premiéra pětidveřového Chevroletu Cruze se sice odehraje v březnu, ale zahájení prodeje je naplánováno na polovinu letošního roku. Krátce před spuštěním prodeje budou zveřejněny ceny pro jednotlivé trhy.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (22)
Avatar - DaewooMaster
9. 2. 2011 10:06
Re: Pěkné
To, že Chevrolet prodával doposud v Evropě pouze jediný americký model (HHR) a to ještě jenom chvilku, nic nemění na tom, že i pro korejské Daewoo je Evropa až ta třetí vzadu... Většina Daewoo modelů je tzv. globálních a to opravdu není totéž co evropský...
5. 2. 2011 00:17
Re: Pěkné
Tak Orlando je sice na stejném základu,ale je cílené mimo třídu o které se tu bavíme ne? A jinak chápu že evropa pro samotný Chevrolet není numero uno,ale převzaté Daewoo-Chevrolet je cílené přímo na evropu-proto ten podiv nad jejich kontraproduktivní politikou. A námitka že potřebuju něco stále stěhovat je taky dost pasé-čísla prodejů kombi aut v evropě hovoří za vše :-!
Avatar - DaewooMaster
4. 2. 2011 14:45
Re: Pěkné
A co třeba si uvědomit fakt, že pro Chevy je Evropa přinejlepším až 3. důležitá a na těch 2 zbývajících trzích žádný hatche nechtějí a chtít nebudou? Kombi nikdo neignoruje, máš tu Orlando na stejném základu, ze kterého si kombi můžeš lehce nakonfigurovat, když teda potřebuješ nutně denně stěhovat...
4. 2. 2011 13:02
Opravdu povedené
Kdyby z toho udělali čtyřkolku, vybodnul bych se na Imprezu :-) .
4. 2. 2011 12:37
Pěkné
Trošku Chevrolet nechápu,tímhle hatchbackem měli začít,pak teprve přidat sedan a hlavně v evropě ignorovat kombi mi přijde dost kontraproduktivní,to by pak byli prodeje.Téměř každý s kým jsem se bavil mi řekl,že ten Cruze je pěkné auto,interiér že se mu taky líbí a že by si ho klidně koupil,ale když on je to ten sedan......proč nedělají hatch,nebo kombi......a výsledek si sami domyslíte ;-)
Tak držím hatchbacku palec-at jich vídáme na silnici co nejvíc,je to pěkné auto :yes: :-)