Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet představuje Colorado Midnight Edition a Z71 Trail Boss (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Chevrolet si v případě pick-upu Colorado pro modelový rok 2016 připravil řadu novinek, mezi něž patří i dvojice speciálních verzí.

Chevrolet stáhl model Colorado společně s jeho dvojčetem GMC Canyon ze severoamerického trhu v roce 2012, po ukončení výroby první generace. Nástupce byl sice představen již na podzim roku 2011, ale druhá generace Chevroletu Colorado byla v letech 2012 až 2014 určena jen pro Asii a Latinskou Ameriku.

Pro modelový rok 2015 se Chevrolet Colorado na severoamerický trh vrátil a v nabídce své značky se zařadil pod Chevrolet Silverado.

Do modelového roku 2016 pak hodlá nejmenší pick-up Chevroletu pro severoamerický trh vstoupit s řadou novinek, jimiž přiláká stávající i nové zákazníky. Patří mezi ně nedávno představený turbodiesel a nově i dvojice verzí s atraktivní výbavou.

První z této dvojice je Colorado Midnight Edition, které sází na téměř městský styl svého exteriéru, jemuž s ohledem na použité označení vládne výhradně černý lak, který je použit vedle karoserie i 18-palcová kola a detaily jako je znak na masce chladiče.

Chevrolet Colorado Midnight Edition vychází z výbavy s označením LT a bude k dispozici s prodlouženou i čtyřdveřovou kabinou v kombinaci s pohonem zadních nebo všech čtyř kol. Paleta motorů pro tuto verzi nabídne zážehový čtyřválec o objemu 2,5 l, šestiválec 3,6 l a rovněž nový turbodiesel Duramax o objemu 2,8 l.

Druhou specialitou pick-upu Colorado pro modelový rok 2016 je provedení Z71 Trail Boss. To do jisté míry navazuje na loňský koncept Colorado Performance a míří především do terénu. Standardem pro tuto verzi jsou 17-palcová kola obutá do off-road pneumatik Goodyear Duratec o rozměrech 265/65 R17, ochranné rámy prahů s nášlapy a masivní rám za kabinou, na němž jsou umístěna přídavná světla.

Podobně jako Midnight Edition bude i Z71 Trail Boss nabízen s prodlouženou nebo čtyřdveřovou kabinou a jedním z trojice motorů dostupných pro Colorado modelového roku 2016. Ceny obou provedení uvede Chevrolet později a prodej se má rozběhnout letos na podzim.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
5. 8. 2015 09:37
Cukrárna?
což o to, auto je to hezký - až na to lízátko pod předním nárazníkem - to je jako co? Do terénu?
Avatar - Barrichello
5. 8. 2015 09:30
Re: krasne auto
Jo GM pořád umí dělat zajímavý desgin. :yes: :yes:
Avatar - HitmanPB
4. 8. 2015 22:18
Re: krasne auto
Kúpil by Si si ho ? ;-)
Avatar - 3_diamanty
4. 8. 2015 20:23
krasne auto
chevy jak sa patri :yes: