Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chybějící scéna z Loupeže po italsku. Tady ji máte!

Martin Tolar
Diskuze (1)

Klasická britská komedie Italian job je pro mnoho lidí (a zejména pro majitele starých Mini) kultovním filmem. Tahle scéna v něm ale chybí.

I sami Britové považují Italian job (Loupež po italsku) za jeden z nejlepších filmů. Tedy ten původní z roku 1969, méně povedený americký remake z roku 2003 by byl mnohem lepší, kdyby se jmenoval jinak. Charismatický Charlie Croker (výborný Michael Caine) se svou bandou a geniálním plánem, jak okrást automobilku Fiat o zlato v hodnotě čtyř milionů dolarů přímo v Turíně… To je něco!

Plán spoléhá na vytvoření dopravní zácpy v celém městě, kdy celá doprava zkolabuje. Pak se totiž můžou zmocnit zlata, které jim posádky z podpůrné dodávky a Land Roveru pomohou naložit do aut, která absolvují honičku a vyvezou cenný náklad ven z města. Jenže po silnici to nejde, takže je třeba vyrazit do uliček a budov, takže si Charlie vybral tři Mini Coopery.

Ve filmu ale jedna scéna z honičky chybí. Chybějící sekvence nese název Modrý Dunaj podle slavné klasické hudby hrající jako doprovod. Mini se v ní objeví na kluzišti a proti nim se postaví trojice policejních Alf Romeo. Karabiníci se pokusí britské lupiče zastavit a ti pochopitelně s obratnými britskými knedlíky kličkují a mistrně se vyhýbají. Celé to nakonec připomíná spíše synchronizované taneční lední revue.

Proč byla scéna vystřižena? Podle producentů zbytečně zpomalila tempo akční honičky ze závěru filmu. Po epizodě na kluzišti následuje přejezd říčního jezu a vjezd do tunelů. Automobilový ekvivalent Dancing on Ice prý ve střižně působil rušivě. Naštěstí ale nebyl zničen a tak si jej můžete pustit nyní.

Martin Tolar
Diskuze (1)
4. 8. 2018 20:44
Len dobre
Ze tu scenu vypustili. Ma taky jemne nateplaly naboj:).