Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chystané SUV Jaguaru nebude SUV

Michal Fokt
Diskuze (2)
Připravovaný crossover Jaguaru prý nebude SUV v klasickém slova smyslu a to kvůli jeho výrazně sportovnímu a silničnímu zaměření.

Že Jaguar připravuje SUV model, je všeobecně známo, prodávat by se měl začít v roce 2016 a vývoj je tedy v plném proudu. Šéf firmy Jaguar Land Rover Ralf Speth nicméně informoval časopis Autocar, že nemáme počítat s klasickým SUV, což ostatně naznačuje i několikrát prezentovaná studie C-X17.

Podle Spetha je v rámci značky specialistou na SUV značka Land Rover a C-X17 do klasického schématu SUV nepasuje. Mnohem blíže mám mít k SAV (Sports Activity Vehicles) od BMW. Nový Jaguar tak bude orientován zejména na používání na silnicích a pohon všech kol bude využíván k získání maximální možné přilnavosti všech kol a tedy k dosažení co nejlepších jízdních vlastností.

Sama automobilka vůz pracovně označuje "sports crossover" a bude u něj kladen velký důraz na jízdní dynamiku, přestože si zachová vyšší stavbu karoserie a robustnost, typickou pro SUV. Nebude to tedy ani sporťák, ani SUV, ale něco mezi, víceméně větší a ještě "silničněji" orientovaná verze Range Rover Evoque. To nám ale Ralf Speth asi neříká nic nového, pouze potvrzuje to, co bylo vcelku očekávané.

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - peter_ko
8. 12. 2014 20:18
Legenda prichádza
SUV od Jaguaru je pre mňa už doslova legenda, niečo ako SUV od Lamborghini, alebo znovuobnovenie výroby SAAB >:D
Avatar - Pekelná Micinka
8. 12. 2014 18:37
Dzipy koczkove
Hlavně aby to už bylo a vypadalo to jako tahle studie. Je to jedinej Jag, co se mi bez výhrad líbí, protože zde forma potkala účel.