Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Confederate Motorcycles proslulý výstředními dvouválci vsadí na elektřinu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Confederate Motorcycles má na svém kontě řadu někdy jen těžko zařaditelných motocyklů, které spojují vidlicové dvouválce. S nimi se však nyní loučí a hodlá se věnovat vývoji a výrobě elektřinou poháněných motorek.

Severoamerická společnost Confederate Motorycles byla založena v roce 1991 a proslula svým specifickým přístupem k návrhu a konstrukci svých motocyklů, vyráběných ve velmi malých sériích.

V současnosti figuruje v nabídce pouze model FA-13 Combat Bomber. Tento motocykl s cenou 155.000 amerických dolarů vznikne v sérii 22 exemplářů, přímo navazujících na model C2 P-51 Fighter z roku 2015. Srdcem tohoto stroje je velký vzduchem chlazený vidlicový dvouválec, disponující výkonem 110 kW (150 k).

Confederate FA-13 Combat Bomber se má podle informací, které zveřejnil deník LA Times stát posledním zástupcem své značky, které je vybaven motorem spalujícím benzin. Důvodem má být údajně skutečnost, že v konstrukci a designu motocyklů s konvenčním motorem se nemá Confederate již kam dál rozvíjet.

Právě to má být důvod proč se má Confederate Motorcycles změnit v Curtiss Motorcycles a s pomocí společnosti Zero Motorcycles, patřící mezi nejúspěšnější výrobce elektřinou poháněných motocyklů, se pustit do vývoje a výroby vlastních elektrických motorek.

Curtiss Motorcycles má přitom pokračovat v podobném stylu jako původní společnost s neotřelým přístupem ke konstrukci rámů i podvozků a designu. Jednotlivé modely pak mají opět vznikat v menších sériích a představovat podobně exkluzivní zboží jako jejich předchůdci spalující benzin.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)