Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Duster proměněná v luxusní SUV (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (12)
Rumunské SUV patří k nejlevnějším zástupcům své třídy, ale i přesto nebo právě proto přitahuje stále více pozornost úpravců, připravených proměnit jej ve více či méně stylový stroj.

Dacia Duster při svém uvedení na trh v roce 2010 způsobila malou revoluci v nabídce své značky a předvedla, že i kompaktní SUV s relativně líbivým designem exteriéru lze nabídnout za více než sympatickou cenu.

Atraktivitu Dusteru se automobilky Dacia a Renault snaží zvyšovat na jednotlivých trzích řadou studií a akčních sérií. V letošním roce se navíc k evropským zákazníkům dostalo modernizované provedení.

Na rozdíl od ostatních modelů Dacie přitahuje Duster vedle zákazníků i úpravce prakticky z celého světa, což velmi dobře dokumentuje například luxusem oplývající dílo indické firmy DC Design nebo nabídka doplňků od společnosti Elia.

K nejnovějším úpravám patří Duster od německé firmy LZParts, specializující se na servis a úpravy vozů značek Dacia a Renault. SUV s karoserií v kombinaci černé a červené barvy stojí na 20palcových kolech obutých do pneumatik o rozměrech 235/35 ZR20. Sadu sériových plastů přídě i zádě doplňují nové lemy blatníků a prahů. Vpředu i vzadu jsou nová diodová světla.

Pod přeplňovaným vznětovým motorem o objemu 1,5 litru, jehož výkon je oproti standardním 80 kW mířně zvýšen novým výfukovým systémem, je umístěn nový ochranný plech.

V interiéru je vedle lakování některých části do stejného odstínu jako karoserie největší změnou multimediální systém s dotykovou obrazovkou. Výbava Dusteru byla mimo jiné doplněna o tempomat, automatická světla a vyhřívání sedadel.

Výsledek možná působí poněkud přehnaně, ale cílem tohoto Dusteru je především předvést, že majitelé Dacií si mohou u LZParts pro svůj vůz objednat nejrůznější úpravy.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (12)
Avatar - KubikCv
10. 11. 2013 23:43
Tuzing vypadá jinak...
Když pominu ty ultrahnusný kola (ty zimáky co ukazoval Hans vypadají daleko líp) tak to zas není až tak strašná aftermarketová úprava.To,že je tam naplácaný všechno je proto,že je to auto na kterým ta firma ukazuje svoje produkty.LED denní svícení a automatika na světla je v segmentu Dacie jako z jinýho světa.Lepší audio s navi je taky v pohodě,decentní úprava interiéru taky není tuzing.Ten osvětlenej znak Dacie je sice prkotina ale to se mi na tom líbí asi nejvíc.
Je vidět,že firma se spíš zabejvá autohifi a elektronikou a kola a decentní spojler je jen takovej vedlejšák.Prostě udělali z lowendu celkem pěkný auto
10. 11. 2013 21:42
Dacia made by ebay
Nic extra, pridal bych jeste par samolepek :-)
Avatar - JDM
10. 11. 2013 19:38
Re: tuzing
dneska to tak funguje , spousta nic neumělů se tímhle snaží živit, vezmeš lowend nasadíš na to hnusný debilní nesmyslný kola a máme tu luxusní SUV >:D
10. 11. 2013 19:27
Re: tuzing
...luzing :'-(
10. 11. 2013 19:22
Re: Srot
Preboha,aky luxus?
Mne to pripomina, ako ked si luzer s 2 eurami vo vrecku oblecie tricko Dolce&Gabbana z polskeho jarmoku a tvari sa, ako by prisiel z Beverly Hills.