Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DAF rozšiřuje nabídku verzí modelových řad Euro 6 CF a XF

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
V loňském roce uvedl DAF svou kompletní řadu vozidel splňujících emisní normu Euro 6 a nyní představuje novinky, které letos zařadí do nabídky modelových řad CF a XF.

Po zahájení výroby prvních provedení modelových řad CF a XF Euro 6 začátkem loňského roku rozšiřuje DAF nabídku o nové konfigurace podvozků, odpružení a možnosti montáže nástaveb.

V případě podvozků nabídne DAF pro CF a XF Euro 6 nově provedení s konfigurací 6x2 s vlečenou zadní nápravou s jednoduchou montáží pneumatik. K dispozici budou verze vhodné pro montáž chladících a mrazírenských nástaveb i velkoobjemových kontejnerů.

Nové podvozky modelů DAF CF a XF Euro 6 s konfigurací 6x2 budou mít rozvory náprav od 4,20 m do 5,90 m. Pro větší zatížení budou v nabídce i provedení s dvojmontáží pneumatik na obou zadních nápravách.

Pro zvýšení ovladatelnosti v omezených prostorách naopak DAF nabídne třetí řiditelnou nápravu. Toto provedení má být vhod pro pohyb v městském provozu s nástavbami pro svoz odpadu nebo rozvoz zboží.

Kromě doposud nabízené vzduchového odpružení zadní nápravy bude nyní DAF pro podvozky 6x2 nabízet i možnost objednat si je se vzduchovým odpružením přední nápravy a možností změny výšky vozidla.

Toto řešení má být ideálním základem pro vozy určené k montáži výměnných nástaveb systému BDF. Tato nástavba je vybavena rychloupínacími trny a nákladní vozidlo se možností změny světlé výšky ji může naložit nebo složit bez pomoci další techniky.

DAF nabídne podvozky pro výměnné nástavby o délce 7,45 m a k dispozici bude i varianta vhodná pro kontejnery s délkou až 7,82 m.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)