Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DAF na Tchaj-wanu vyrobil již 5000 vozidel

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost DAF Trucks dosáhla na Tchaj-wanu významného milníku. Po necelých deseti letech od otevření závodu v Dadu sjelo z jeho montážní linky pětitisící vozidlo.

Každý týden dodává společnost DAF Trucks ze svých závodů v Eindhovenu a Leylandu komponenty pro vozy modelových řad LF, CF a XF105 s motory PACCAR Euro 5 na Tchaj-wan, kde její partner, společnost Formosa Plastics Group, montuje čtyři nákladní vozidla denně.

Před dvěma roky byla moderní montážní linka v Dadu významně rozšířena, aby pokryla rostoucí poptávku po vozidlech DAF na Tchaj-wanu. Pětitisícím tchajwanským nákladním vozidlem je tahač CF 85.410, který je určen pro dopravu surovin v papírenském průmyslu

Geert van Genugten, který je u společnosti DAF Trucks odpovědný za prodej v jihovýchodní Asii, dodal, že kvalita nákladních vozidel DAF montovaných na Tchaj-wanu je na stejně úrovni, jako u automobilů vyjíždějících z výrobních linek v Nizozemsku a Velké Británii.

Společnost DAF Trucks představuje s tržním podílem téměř 30 % v kategorii 12tunových vozidel lídra na tchajwanském trhu mezi neasijskými značkami nákladních vozidel.

Tchajwanští dopravci oceňují kvalitu vozidel značky DAF spolu s jejich nízkými provozními náklady. Navíc se Tchaj-wanu rozvinula hustá síť prodejních a servisních míst značky DAF, která poskytuje kvalitní služby a rychlé dodávky náhradních dílů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)