Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další oběť striktních emisních norem: Peugeot stopnul výrobu 308 GTi

Stanislav Kolman
Diskuze (10)

Kvůli homologačnímu emisnímu testu WLTP pozastaví francouzská automobilka výrobu hot hatche na několik měsíců. Dostane filtr pevných částic, výkon však zůstane.

Motorové rošády napříč všemi automobilkami jsou v plném proudu, už od 1. září letošního roku začne v Evropě platit nová metodika měření emisí s názvem WLTP. Jen namátkou vzpomeňme, kterých modelů se to již dotklo: BMW přerušilo výrobu M3 a vyškrtlo z nabídky řady 7 zážehové motory, Audi stopla produkci SUV SQ5 a Porsche zcela přerušilo příjem nových objednávek.

Nejčerstvější obětí striktních emisních norem se stal Peugeot 308 GTi. Nicméně francouzská automobilka ujišťuje fanoušky, že vůz se do katalogů společnosti brzy vrátí. Půjde-li vše podle plánu, zůstanou výrobní linky zastaveny od konce června do začátku října. Jen připomeňme náš nedávný srovnávací test, ve kterém si tohle auto vyšláplo na Golf GTI Performance.

Šestnáctistovka THP dostane filtr pevných částic, aby plnila emisní normy WLTP. Dobrou zprávou pro fandy francouzského hot hatche je, že se změny nedotknou výkonu, 308 GTi tak i v inovovaném provedení nabídne sílu 200 kW. O dalších změnách informace nepadla.

Model snad zamíří na zářijový autosalon v Paříži. Kromě něj by na stánku Peugeotu mohla být k vidění i 508 v provedení kombi či příští generace modelu 2008. Spekulace taktéž hovoří o návratu 208 a právě domácí výstaviště by mohlo být skvělou příležitostí.

Stanislav Kolman
Diskuze (10)
22. 5. 2018 12:34
Re: Akosi nerozumiem, ...
Jsem docela zvědavý, jestli manuál u nového Meganu RS přežije facelift :-) .
Avatar - twistedTSD
22. 5. 2018 11:56
Re: Akosi nerozumiem, ...
Golf R v manuálu má končit a základní GTI taky.
Avatar - woody-alien
21. 5. 2018 21:07
Re: Akosi nerozumiem, ...
[odkaz]
>:-[]

PS: S laskavým svolením (aspoň doufám) autora fotografie.
21. 5. 2018 21:01
Akosi nerozumiem, ...
ako potom prejdú cez homologizačný emisný test WLTP tie ťažké, nadupané, ... modely od VW?!
21. 5. 2018 14:19
Re: Hm
A je to dokonce výkonější, než můj předfacelift s manuálem :yes: . Evidentně naladění, jaké bude u nové 508.