Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dartz Prombron Nagel: Obrněný supersportback

Diskuze (1)
Ruská tuningová firma Dartz se blýskla limuzínou Prombron Nagel. Vyrábět se má od roku 2012.

Ruská klientela má leckdy extrémně náročné požadavky. Tamní automobilový průmysl je už ale schopen uspokojit touhy těch nejmajetnějších.

Konkrétně firma Dartz vyřešila problém ukončení výroby Hummerů H1 a H2 představením vlastního SUV Dartz Prombron. Původně bylo v nabídce i čalounění z velrybích penisů, vůz je ale extrémně okázalý i v dnešní době, kdy se musí zákazník spokojit jen s možnostmi jako je kůže z krokodýla, slona či chameleona.

Ne každý však touží po SUV, a tak Rusové přicházejí s ideou supersportovního obrněného sedanu. Zatím má jen podobu studie, už příští rok by ale měl vyjet první kus.

Model Dartz Prombron Nagel (přívlastek je poctou muži, který před 100 lety dojel z Litvy na Rally Monte Carlo na voze Russo-Baltique) dostane šasi zmiňovaného SUV. Do něj však bude osazen speciální motor, údajně o výkonu 2000 koní (1470 kW). Jak se chce Dartz na tuto hodnotu dostat, to si nechává zatím pro sebe.

Nový vůz bude mít hned dva účely. Jednak cestovat rychlostmi až 250 km/h při zachování balistické ochrany a jednak táhnout přívěsy s jachtou až do délky 15 metrů a hmotnosti 5 tun.

Diskuze (1)
Avatar - T613
13. 5. 2011 09:34
bulvarizace
Mám dotaz? Jak mohl Dartz reagovat se svým off-roadem (ono to není totiž SUV) na ukončení výroby Hummerů v době, kdy se do výroby H2 teprve zaváděl (T98 a H2 přišly na trh ve stejnou dobu), a navíc, když se i varianta Prombron se začala nabízet od první poloviny roku 2009?