Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Deset nejlepších aut z Lega a jedno k tomu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Lego má ve své nabídce řadu stavebnic pro motoristické nadšence a výběr je skutečně pestrý od autíček z několika kostek až po úžasné složité modely.

V bohatá nabídce společnosti Lego figuruje pěkná řádka stavebnic automobilů od jednodušších až složitější. Za pomoci těchto stavebnic lze vlastně vychovat nadšeného motoristu, protože lze začít již u batolete s řadou Duplo a následně pokračovat až po Creator a Technic.

Při výběru deseti nejlepších automobilů, které bude spojovat značka Lego, pak můžeme postupovat například podle doporučeného věku stavitele od nejmladšího až po nejstaršího a zároveň se tak dostaneme od nejjednodušších stavebnic k těm nejsložitějším.

Na první pozici tak můžeme usadit například Batmobil, který je součástí stavebnice s názvem „Rozhodující souboj s Jokerem“, nabízené v rámci řady Duplo pro stavitele ve věku od dvou do pěti let.

Druhé místo může obsadit Závodní auto ze série City, které sice není věrnou kopií skutečného vozu, ale doma na koberci bude určitě patřit k nejrychlejším, zvlášť jestli je vám pět až dvanáct let.

Třetí v našem malém přehledu může být Ford F-150 Raptor a Ford Model A Hot Rod zastupující sérii Speed Champions. Ta je podle materiálů společnosti Lego ideální pro stavitele ve věku od osmi do čtrnácti let a mimo jiné obsahuje i Ford Mustang GT, Chevrolet Corvette, Porsche 918 Spyder a řadu dalších sportovních i závodních vozů včetně kamionu týmu Scuderia Ferrari.

Čtvrté místo lze obsadit stavebnicí Ghostbusters, inspirovanou služebním vozidlem nové čtveřice krotitelek duchů, jímž je starý Cadillac z osmdesátých let v úpravě pro pohřební službu. I ta stavebnice je vhodná pro věk od osmi do čtrnácti let.

Na páté pozici se od hraček pro děti dostáváme k modelům, při jejichž stavbě se nemusí červenat ani tatínek nebo dědeček. Zelený Mini Cooper ze série Creator je s ohledem na stavební materiál velmi věrnou kopií svého vzoru. Model, který tvoří 1077 kostek je vhodný pro šestnáctileté a starší.

Šesté místo obsadil nádherný modrý Volkswagen Brouk, který je letošní novinkou série Creator a po otevření jeho krabice se na stavitele vysype 1167 kostek a dílků úhledně rozdělených do sáčků.

Sedmou pozici může mít přidělenu Volkswagen T1 Camper Van, který s délkou okolo třicet centimetrů rozhodně není žádny prcek. Tento zástupce série Creator je rovněž vhodný pro šestnáctileté a starší nadšence. V krabici se pro ně ukrývá celkem 1334 kostek.

Osmým v našem pořadí je poslední ze zástupců serie Creator v podobě Ferrari F40. Tento model tvoří 1158 kostek, z nichž je kromě poměrně věrné kopie karoserie sestaven i interiér a maketa přeplňovaného osmiválce pod vzhůru výklopnou zádi.

Se stavebnicí na deváté pozici se dostáváme do světa série Technic a zároveň k vlajkové lodi v nabídce společnosti Lego v podobě Porsche 911 GT3, k jehož sestavení je potřeba 2704 kostek a dílů. Výsledkem je model dlouhý 57 cm, široký 25 cm a vysoký 17 cm, který se vedle nejrůznějších detailů pyšní i plochým šestiválcem s pohyblivými písty.

Desáté místo zůstává vyhrazeno pro Mercedes-Benz Arocs 3245, který je složen z 2793 dílů a nabízí řadu funkcí od odpružení všech osmi kol přes řízení obou předních náprav až po pneumatický systém, jehož prostřednictvím lze ovládat pohyb ramene nakladače. Délka tohoto modelu je 54 cm, šířka 14 cm a výška 31 cm.

Bonusem k deseti výše zmíněným stavebnicím pak může být Mercedes-Benz Arocs Unimog, který na rozdíl od nich již není v nabídce společnosti Lego. Tento model byl představen v roce 2011 a představoval Unimog U 400 v měřítku 1:12,5 s řadou funkcí, ovládaných elektricky a stlačeným vzduchem.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
22. 8. 2016 10:25
Sberatele jsou sberatele
Uplne s vasim vyberem nesouhlasim, ale nevim, proc si tu lidi stezujete na ceny. Kazdy z nas ma nejakeho konicka pokud se joukam dobre, tak treba za to porsche jsouz lid schopni dár 13 000, třeba tady [odkaz] ale jsou i levnejsi modely aut. Proste sberatelske edice jsou vzdy drahe, platis e za jedinečnost a limitovany pocet kusu. Nekteri si plati za drahe obleceni, nekdo za auta, nekdo za lego >:D
Avatar - LEGOPARK
18. 8. 2016 00:17
Mercedes-Benz Arocs Unimog
Motoristicky server, ale redaktor je asi vymlety chuj!
Mercedes-Benz Arocs Unimog ???????????????
17. 8. 2016 15:02
Re: Ondřej Pavlůsek ...
Rob to tiez a pytaj si za to menej.
17. 8. 2016 12:19
Re: Ondřej Pavlůsek ...
Nič si nepochopil. Za miliónové série plastových výliskov chcú toľko, ako za auto!
P.S. Zo zmesy hliny a hov.en sa predsa robia policajti ;-)
17. 8. 2016 10:53
Re: Ondřej Pavlůsek ...
Tak si stav z hlíny vole.