Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Detroit 2012: Autosalonová fotogalerie

Ondřej Láník
Diskuze (3)
Zajímavá auta přivezly do Detroitu hlavně domácí a japonské automobilky.

První velký autosalon roku přinesl první velkou dávku automobilových novinek. Jak to vypadá na nejdůležitější autoshow v USA?

V loňském roce přilákal detroitský autosalon více než 735.000 návštěvníků. Přestože Detroit jako město automobilů je už minulostí, autosalon probíhající v centru vylidněné aglomerace zůstává nejdůležitější automobilovou výstavou v Severní Americe. Období svého největšího lesku má ale podle agentury DPA již za sebou. Pozornost automobilek se totiž čím dál více přesunuje na rozvíjející se trhy, jako je například Čína, Indie nebo Rusko.

Prodej automobilů v USA se sice loni zvýšil o deset procent na 12,8 milionu vozů, zůstal však hluboko pod svým maximem z roku 2005. Tehdy se ve Spojených státech prodalo zhruba 17 milionů vozů. V letošním roce navíc většina automobilek počítá se zpomalením růstu amerického trhu.

Na koni jsou letos hlavně domácí značky regenerovaného koncernu GM, Ford nebo Chrysler Group, ale ve stínu nejsou ani velká automobilová jména z Asie.

Kompletní přehled novinek připravujeme, v tuto chvíli vemte zavděk stovkou netříděných fotografií z místa činu.

Ondřej Láník
Diskuze (3)
11. 1. 2012 08:53
Bentley V8 - Výsměch majitelům
No pardon, ale udělat Bentley s 4.0 V8...to už můžou zrovna dělat třímetrové Rollsy do města.
Avatar - Pekelná Micinka
10. 1. 2012 16:06
Stylo
Mě by se líbilo, kdyby Fusion/Mondeo, dostalo velký logo Ford doprostřed té masky, pak by to vypadalo víc muskulaturně a taky víc US. Muselo by ale být plastické, "hrubší", ne ta pryskyřicová samolepka. Mám tím na mysli obdobu toho, jak své logo prezentovala Škoda na konceptech Joysteru atd., ale zde bych se opravdu nebál "hloubky" a ovál a písmo by mělo být vystouplé tak o 3 - 4 cm (oproti vnitřní části loga).
10. 1. 2012 13:44
Bezvadne foto
Krasne auta, nicme kdyz jsem preblikl na tuto fotku, opravdu jsem se lekl: [odkaz] , v cervene to SL nesmirne neslusi, meli tam dat tu matnou cernou, ta je uzasna.

Jinak musi se nechat, ze ten seriznuty brouj absolutni svihak, nejak mi pripomina hot-rody, ani nevim proc, ale je krasnej, poradne na nem od minule zamakali, to se jim dle me vyplati, tento brouk bude mit dvojnasobny uspech jako minuly (to ovsem nebude az tak tezke >:-[] )

Jinak krasna fotka okolni atmosfery: [odkaz] :-)