Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dle uniklého dokumentu má Audi SQ7 dostat 4.0 TDI V8 se 320 kW (+video)

Ondřej Chamilla
Diskuze (105)
Již dlouho se mluví o skutečnosti, že sportovnější varianta Audi Q7 má dostat naftový osmiválec. Podle nedávno uniklých interních dokumentů se tak s největší pravděpodobností i stane.

Jak jezdí Audi SQ7 jsme mohli vidět již ve videu z testů na Severní smyčce Nürburgringu, které však nedopadly zrovna slavně, vůz byl sice rychlý, ale v jednom z nejpomalejších míst trati, klopené zatáčce Karussel, vůz bohužel vypadl z ideální stopy a zažil blízké setkání se svodidly.

Již dříve se pak spekulovalo o skutečnosti, že pod kapotou má být nová generace naftového osmiválce s výkonem okolo 400 koní, který je navíc dopován i elektrickým dmychadlem pro co nejlepší reakce a nižší spotřebu.

Podle uniklého dokumentu, který zveřejnila stránka Autoweek.nl, se zdá, že spekulace byly pravdivé. Píše se tam totiž, že má model dostat jednotku 4.0 TDI V8 s výkonem dokonce 320 kW (435 koní). Automobil se pak na trh dostane příští rok. Nebude se však jednat o historicky nejsilnější naftovou Q7, předchozí generace měla totiž i dvanáctiválec V12 TDI s rovnými 500 koni a točivým momentem 1000 N.m. Je však možné, že lehčí SQ7 bude v reálu na silnici svižnější a zcela jistě obratnější.

Podle spekulací pak máme očekávat točivý moment přes 800 N.m, osmistupňový automat a zrychlení z klidu na sto kilometrů za zhruba pět vteřin. Karavany nikdy nešlo tahat rychleji!

Ondřej Chamilla
Diskuze (105)
Avatar - Hammunasakra
5. 8. 2015 18:52
Re: Downsizing
Já odpadávám z tebe ;-)

Fakt řadíš MT nad Vaculíka? >:D

Už jsem to napsal ale zopakuji: Sorry ale než na vás 4 dám spíš na jednohoho Vaculíka :-)

Tohle je největší ironie jakou sem od tebe čet >:-[]
Avatar - AUDIRS6
5. 8. 2015 18:16
Re: Downsizing
odpadavam z teba >:D
_MT_ ma osobne skusenosti s oboma motorizaciami a ty mu nutis citat test >:-[]
Tak toto je hadam najväcsia ironia aku som od teba cital >:D >:D >:D >:D
Avatar - Hammunasakra
5. 8. 2015 17:24
Re: Downsizing
Moc ne. To že největší výrobci osmiválců došli k témuž je fakt. Že přes svý kvality neni naftové V8 do A8 dobrá volba řiká Vaculík a je to nejspíš další fakt. A moznos že to není jen problém V8 TDI ale auta sem zmínil opakovaně. To je taky fakt

Mně z toho vychází že do A6 to skoro určitě nebude ideální motorizace. Něco jinýho je Bentayga nebo Q7

Jak už sem psal to že jiný motor v A8 není v testu nikde přímo řečeno, jen to tak nějak vyplývá z testu. Pokud tě to auto a motor zajímá stojí za to si to číslo objednat, pak by ta diskuze dostala asi větší smysl
5. 8. 2015 16:55
Re: Downsizing
Já tu ale nemluvím o testu A8 od Vaculíka, ale o tvých řečech, jak největší výrobci V8 došli k nějakým závěrům. Rozumíme si? Také pochybuji, že Vaculík v daném testu psal o R6 jako o řešení. To je to vaření z vody, protože test o voze a ty o koze. A pokud chceš skutečně říct, že je to problém V8 a R6 by ho neměla, budeš muset být konkrétnější.
Avatar - Hammunasakra
4. 8. 2015 20:30
Re: Downsizing
Už vim kam tě řadit: Když uhlí shoří na popel a troud, promění svou silu v elektrický proud. Řikal už Klement Gottwald >:-[]

Tvou nesmrtelnou poctu vyřídim adresátce ;-)

Myslim že s audi to má jako Vaculík, při hodnocení je objektivní :-)