Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dodge Challenger SRT Demon bude ještě drsnější než Hellcat

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (16)
Dodge Challenger je vedle svých hlavních konkurentů ze stájí značek Ford a Chevrolet již pěkným staříkem, ale namísto nové generace nabídne ještě ostřejší provedení než je aktuální SRT Hellcat.

Dodge Challenger si oproti svým největším konkurentům v podobě Fordu Mustang a Chevroletu Camaro dával se vstupem na trh na čas již ve své první generaci z přelomu šedesátých a sedmdesátých let. Podobně na tom bude i v pořadí čtvrtá generace, jejíž premiéra se očekává v průběhu roku 2018 a uvedení na trh se pak má odehrát v rámci modelového roku 2019.

Ve své současné podobě se Dodge Challenger představil jako koncept již v lednu roku 2006 a sériový model dorazil v modelovém roce 2008. Po celou dobu své produkce je k dispozici pouze jako kupé, ale za to v prakticky neustále se rozšiřující nabídce provedení zahrnující pro modelový rok deset základních stupňů výbav, na jejichž vrcholu stojí SRT Hellcat s 6,2litrovým kompresorem přeplňovaným osmiválcem, disponujícím výkonem 527 kW (716 k).

Toto provedení bude ovšem již brzy sesazeno ze své pozice ještě extrémnější novinkou, oživující označení Demon, které značka Dodge poprvé použila v roce 1971 a používala jej i u tehdejší první generace modelu Challenger.

Nový Dodge Challenger SRT Demon se má veřejnosti oficiálně představit na letošním autosalonu v New Yorku, pořádaném od 14. do 23. dubna letošního roku. Příchod své novinky si chce tradiční severoamerická značka pořádně užít, a proto se rozhodla, že na něj bude upozorňovat za pomoci série dvanácti propagačních snímků. První dva z nich již byly zveřejněny a další má následovat 26. ledna.

Videa pak doplňují i informace o připravované novince a díky tomu již nyní víme, že za označením Demon se ukrývá nová verze modelové řady Challenger a dále i to, že u ní došlo k poměrně výraznému odlehčení o 91 kg oproti provedení SRT Hellcat, jehož pohotovostní hmotnost je 2027 kg.

Na další oficiální informace o technice a designu ostré novinky se můžeme těšit v následujících týdnech, i když podle webu Motor1 se již nyní díky videu k připravovanému filmu Fast and Furious 8 můžeme podívat, jak vypadají přední partie nového Dodge Challenger SRT Demon.

Zda se skutečně jedná o tento nový model, samozřejmě nikdo nepotvrdil a s ohledem na skutečnost, že pro sérii Fast and Furious jsou automobily náležitě upravovány, tak se v automobilce Dodge nemusí nijak znepokojovat únikem podoby jejich prozatím utajované novinky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (16)

Doporučujeme

23. 1. 2017 08:31
Re: crazy!
takze kdyz se te zeptam, kolik se tady prodalo Golfu, budes mi psat i o tom, kolik se prodalo octavii ? co je to za logiku ?

no, to nevadi, stejne diky za ty cisla.
23. 1. 2017 08:29
Re: crazy!
no, takze to co pises jen potvrzuje jen to, ze je to placal
Avatar - Barrichello
22. 1. 2017 19:38
Re: crazy!
přesná čísla nejdou zjistit, pokud neznáš lidi v dotyčných firmách. SDA to vše eviduje jen jako Dodge, modely nerozlišuje
Avatar - Barrichello
22. 1. 2017 19:36
Re: crazy!
protože Jeep je jednou ze zanček DaimlerChrysler AG, předtím Chrysler Corporation a následně Chrysler LLC by Cerberus.
22. 1. 2017 05:33
Re: crazy!
kdyz Cherokee psal o nekolika desitkach v CR, cekal bych opravdu nekolik desitek, alespon 5-6. takhle to vypada, ze zas jen placnul, co se mu zrovna hodilo a tech nekolik desitek bude max. 1-2.