Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 25/2015

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden na webu Auto.cz líbily nejvíce? Zde je pro připomenutí přehled tří nejčtenějších článků a tří nejsledovanějších videí.

Každý týden na webu Auto.cz připravujeme přes sto článků s automobilovými novinkami z celého světa, jakož i nejrůznější videa. To je pořádná dávka, a proto neškodí připomenutí těch, které se vám v daném období nejvíce líbily.

Přinášíme přehled článků a videí, které minulý týden na Auto.cz vzbudily největší zájem, které oslovily největší počet čtenářů. Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Jeremy Clarkson potvrdil, že se brzy objeví v nové automobilové show, a to po boku svých věrných parťáků Richarda Hammonda a Jamese Maye. Tuto informaci přinesly britské noviny The Sunday Times, pro které Clarkson nedávno otestoval Seat Leon X-perience s nepříliš lichotivým výsledkem.

Pro dosažení nízké spotřeby paliva se v současnosti přistupuje ke snižování objemů motorů, instalaci turbodmychadel, vstřikování močoviny a podobně, ne všichni však těmto trendům podléhají. Japonská Mazda je toho příkladem – zatímco konkurence nasazuje malé turbomotory, ona zůstává u větších objemů, atmosférického plnění a vysokého kompresního poměru.

U BMW mohou být spokojení. V anketě Motor roku (IEOTY) získali čtyři vítězství z dvanácti kategorií, o řadě dalších umístění ve finále nemluvě. Hlavním "viníkem" je přitom jedno jediné auto, respektive jeho pohonný systém - hybridní sporťák BMW i8 a jeho přeplňovaná tříválcová patnáctistovka. Ta se stala nejen vítězem své třídy od 1,4 do 1,8 l, ale také nejlepším Novým motorem a současně též Motorem roku, tedy celkovým vítězem. O čtvrtý triumf se zasloužil dvakrát přeplňovaný řadový třílitr z BMW M3.

Pokud se častěji pohybujete po silnicích okolo Prahy, Hradce Králové a Mladé Boleslavi, budete mít možná tolik štěstí jako naše čtenářka Silvie Nakládalová, která společně s manželem zachytila na boleslavské dálnici tři exempláře přihlášené na plnohodnotných registračních značkách. Z videa nemáme šanci poznat, jaké agregáty je pohánějí, motorová paleta by se nicméně neměla lišit od výchozího liftbacku představeného na březnovém autosalonu v Ženevě.

Na španělském okruhu Circuit De Calafat proběhl souboj generací. Dokáže původní Mazda MX-5 držet krok s novinkou? To se dozvíte v následujícím videu.

Německý okruh Nürburgring je Mekkou takřka všech důležitých automobilek, a není proto divu, že jsou na více než dvacetikilometrové trati pomalu jako doma. Trať a její okolí dokáže simulovat takřka všechny situace, ve kterých se mohou výkonné sportovní vozy ocitnout, a to si chce pochopitelně pohlídat i BMW s modelem M2.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)