Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: BMW M2 zachyceno během testů na Nürburgringu

Jan Mička
Diskuze (37)
Mnichovská automobilka BMW zavítala na Nürburgring otestovat nové BMW M2. Panečku, to je zvuk!

Německý okruh Nürburgring je Mekkou takřka všech důležitých automobilek, a není proto divu, že jsou na více než dvacetikilometrové trati pomalu jako doma. Trať a její okolí dokáže simulovat takřka všechny situace, ve kterých se mohou výkonné sportovní vozy ocitnout, a to si chce pochopitelně pohlídat i BMW s modelem M2.

Karoserie je ještě přísně maskovaná, celkové tvary si však můžeme poměrně lehce odvodit spojením základních linek běžné řady 2 Coupé a svalnatého body kitu brutálního BMW M4. Sériový automobil bude zcela jistě vypadat neskutečně ostře, jenom karoserie ale celkový úspěch nedělá.

V základní nabídce BMW 2 Coupé je aktuálně nejsilnější verze M235i s řadovým šestiválcem 240 kW. Vůz můžete pořídit s pohonem zadních kol nebo jako čtyřkolku, stejný recept ale automobilka pro M2 nemusí aplikovat. Pod kapotou bychom měli znova najít třílitrový šestiválec (zřejmě s výkonem okolo 370 koní), pohon všech kol ale nemůžeme potvrdit z jednoho prostého důvodu – BMW M3 a M4 jím také nedisponují.

Jan Mička
Diskuze (37)
Avatar - praděda7
19. 6. 2015 16:55
Re: Hmotnost
Záleží na tom jaký jsi driver. Pokud nejsi opravdový enthusiast a nikdy nejezdil okruhy a většinu drivování děláš po městě, tak A/T je určitě pohodlnější. :-! Ano, ZF 8sp. A/T, kterou používá i BMW, je opravdu povedený design. :-!
Avatar - m.z.
19. 6. 2015 16:13
Re: Hmotnost
Asi už nejsem ten správný driver, ale já bych si M2 vybral s AT.
Nejspíš jsem už líný, ale řazení mě nějak přestává bavit a po vyzkoušení bavoráckého automatu si jej dovedu představit ve svém autě (nikdy jsem AT předtím neměl).
Avatar - praděda7
19. 6. 2015 14:27
Re: Hmotnost
Aby bylo jasno. Pro mě, vše po M/T je A/T. Jak to nemá spojkový pedál, tak je to u mě A/T. Je to tak jednoduší.
Dále. Teď jsem dočetl article o M2 2015 na Autocaru. I tam připouští, že by M2 mohlo použít A/T, ale snad později. Zrovna tak jako i xDrive na některých trzích. Zatím ovšem samé spekulace. Zrovna tak jako ta, že koncept by měl být k vidění v září ve Frankfurtu a prodej začít již ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku. Kabriolet příští rok.
Avatar - fOE
19. 6. 2015 14:06
Re: Hmotnost
Tak nabidka automat / manual prece nema s xDrive nic spolecne. I pokud budou davat jak manual, tak automat (a jedno jaky automat) nic je nenuti zahrnout i xDrive.
Osobne bych ale tipoval kdyz uz resime automat 8hp spis nez DCT, precijen jej montuji i do M235i racing, jezdi s nim 24h zavody tak te prevodovce asi veri a taky bych se tomu nedivil i jelikoz pro pristi M5 spis uz ocekavam automat misto DCT.
Avatar - fOE
19. 6. 2015 14:04
Re: Hmotnost
4x4 v takovem aute smysl nedava, nebo jinak, v jakemkoliv vetsim ///M by to davalo vetsi smysl. Uvidime, i vzhledem k tomu ze M2 bude "budget ///M" spis doufam ze se budou veci snazit drzet jednoduse a nez cpat penize do xDrive verze nacpou je spis jinam.

Jinak manual se v US prodava lepe nez v evrope dlouhodobe. Jeden, ne li ten hlavni, z duvodu proc M5/M6 do dnes v US s manualem k sehnani a v EU nikoliv. Smutny pribeh.