Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Multivan s výsuvnou ložnicí se jmenuje Doubleback

David Bureš
Diskuze (7)
Velšská společnost Doubleback nabízí svým zákazníkům vytvořit z VW Multivan ideální vůz na výlety a kempování.

Společnost Doubleback z Cardiffu začala nabízet upravený Volkswagen Multivan, který se tím pádem v podstatě stává jakýmsi malým motorhomem. Ze zádi vozu je totiž možné vysunout modul, ve kterém se skrývá dvojice lůžek. Již upravený Multivan na britském trhu stojí 54.995 liber včetně daně, tedy asi 1,6 milionu korun.

Na první pohled vypadá Multivan z dílny Doublebacku jako každý jiný Multivan. Zadní dveře se normálně dají otevřít a do auta se díky nim dají naložit zavazadla. Pokud se však stiskne to správné tlačítko, ze zádě velkoprostorového vozu se za 45 sekund vysune zhruba 2 metry dlouhý modul, zvětšující vnitřní prostor.

Tento modul je vyroben z hliníku a stojí na dvou nožičkách, díky nimž je do něj možné naložit až 600 kilogramů těžký náklad. Pokud na nožičkách modul nestojí, je zde možné mít pouze 300 kg.

V modulu na zádi se nachází sklopné dvoulůžko, které je za příplatek 445 liber (zhruba 13.200 Kč) možné doplnit výsuvnými úložnými zásuvkami. Za dalších 995 liber (cca 29.500 korun) může být střecha modulu prosklená. O osvětlení celého vnitřku se starají diody.

Ve střední části auta je umístěn kuchyňský kout, ve výbavě nechybí skříně, televize s DVD přehrávačem, dvojitý hořák od firmy SMEV, dřez, padesátilitrová lednice WEACO s mrazákem nebo odnímatelný a otočný stůl od společnosti Vohringer. Podlaha může být voděodolná, je zde ale možné položit koberec.

V tomto prostoru se může posadit až šest osob, vedle lavice tu jsou i otočná přední sedadla, ze kterých je možné na přání vytvořit třímístnou lavici.

Podobně jako u Volkswagenu California je také u Doublebacku možné zvětšit vnitřní prostor pomocí zvedací střechy. Díky ní se může v „kuchyni“ postavit i dospělý člověk.

Doubleback slibuje, že vnitřek auta si zákazníci mohou přizpůsobit podle vlastních požadavků. Firma je schopna splnit většinu požadavků. V nabídce jsou například přední sedadla čalouněná kůží (příplatek + 1.100 liber, tedy zhruba 32.600 korun).

Multivan z dílny Doublebacku je určen jak pro výletníky, tak pro sportovce. Dovnitř auta je totiž možné naložit kolo, surfové prkno, motokáru i motorku. Za příplatek 325 liber (asi 9.600,-) je dodávána rampa, díky které je možné s motorkou (a dalšími dopravními prostředky) najet dovnitř.

David Bureš
Diskuze (7)
Avatar - ManInBlack
3. 4. 2012 14:30
Re: TopGear
To jo, Hammond vzal pojem mobilHOME opravdu doslova. Mně se nejvíc líbil ten jeho plůtek.
Ale Jeremyho pojízdný minipanelák byl nejlepší :yes:
Avatar - ManInBlack
3. 4. 2012 14:27
Re: TopGear
Series 15 Epizode 4. Ale nevím, jak to mají očíslovaný na CoolTV.
3. 4. 2012 10:59
Re: TopGear
Jj, ale tam Hammond dokázal z minivanu rozložit domek, který měl i knihovnu. Nejlepší byla ale japonská meditační místnost v Jeremyho pojízdné/obytné věži. >:D
Avatar - ManInBlack
3. 4. 2012 09:59
Re: Cena / užitná hodnota
Bylo, ale asi se ztrátou, protože ty úpravy určitě nestojí málo. Navíc v Británii mají jiné příjmy než u nás.
Avatar - ManInBlack
3. 4. 2012 09:57
TopGear
Taky jste si někdo vzpomněl na ty výtvory, které udělali v TopGearu? >:D