Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Druhé generace Nissan Juke se dočkáme v létě příštího roku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)

Nissan Juke má ve druhé generaci stát na nové platformě, nabízet moderní pohonné jednotky i elektrifikované provedení, prostornější interiér a samozřejmě i výrazný design.

Nissan Juke je dnes na trhu vnímán téměř jako veterán, vždyť jeho premiéra se odehrála začátkem roku 2010. Následně se stal jedním z nejpopulárnějších zakladatelů segmentu malých SUV a ukázal směr řadě svých konkurentů. S postupujícími léty přestává být model Juke plně konkurenceschopným a je čas na novou generaci.

O příchodu druhé generace se spekulovalo již v roce 2016 a zmiňováno bylo i její uvedení na podzim letošního roku, ale nakonec se má zcela nový Nissan Juke představit až v roce 2019 a na trh zamířit v jeho letních měsících.

Podle informací britského magazínu Auto Express se základem druhé generace modelu Juke stane platforma CMF-B, která má oproti v současnosti používané platformě vynikat nižšími náklady na provoz a možností využití elektrifikovaného pohonného ústrojí.

Nissan Juke druhé generace má i díky nové platformě nabídnout prostornější interiér a to především cestujícím na zadním sedadle. Pod kapotou pak máme očekávat zážehový litrový tříválec, přeplňovaný benzinový čtyřválec o objemu 1,6 l s výkonem kolem 144 kW (193 k) a rovněž i vznětovou patnáctistovku.

Vedle konvenčních pohonných jednotek se může nový model Juke dočkat i pohonného systémy s elektromotory, jimž bude potřebnou energii vedle baterií poskytovat i malý spalovací motor.

Design druhé generace modelu Juke má do jisté míry navazovat na první generaci a využívat některé z jejích výrazných prvků v čele s tvarovým řešením blatníků. Zároveň má novinka rozvíjet aktuální styl značky Nissan a vyloučena není ani inspirace konceptem Gripz z roku 2015.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
Avatar - Bako
14. 12. 2018 17:41
vzhled
Dost futuristický vzhled nelahodící mému oku.
Avatar - kari.laz
11. 12. 2018 10:17
Re: proc
Tam jim přebírá otěže Toyota s CHR >:D
11. 12. 2018 07:33
Re: vizia...
Žiadny strach, keď sa spomína len vízia a inšpirácia konceptom, reálne auto bude vyzerať úplne inak.
Avatar - Blue Sun
10. 12. 2018 17:19
Re: Hmmm
Tak to bys musel mít nejméně dva.
Avatar - Blue Sun
10. 12. 2018 17:19
Re: proc
Tady se ale nemluví o Volkswagenu.