Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dub Box: Obytný přívěs s liniemi klasického Transporteru (+3x video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Původně se jednalo jen o nápad dvou nadšenců, z nějž se stala úspěšná malá firma na výrobu moderních karavanů, ukrytých za retrodesign klasické německé dodávky.

Duchovním otcem a matkou přívěsu, pojmenovaného Dub Box, jsou Matt a Becky Clay, pár z britského Herefordshire, kteří chtěli stylový a pohodlný karavan pro své tři děti a psa.

Při jeho návrhu spojila Becky inspiraci klasickými americkými a historickými karavany s liniemi první generace Volkswagenu Transporter. Matt, který má dlouholeté zkušenosti s výrobou luxusních přívěsů, se postaral o konstrukci ocelového podvozku a nosného rámu v kombinaci s plastovou karoserií.

Myšlenka dvou nadšenců se proměnila ve skutečný karavan, který má díky svému designu, kompaktním rozměrům a promyšleným detailům interiéru, takový úspěch, že se malý rodinný podnik z Velké Británie dočkal i filiálky ve Spojených státech.

V současnosti Dub Box nabízí tři verze svého přívěsu, které se liší rozměry a vybavením. Základní provedení označené jako Standard Dub Box je bez tažné oje dlouhé 375 cm, široké 172 cm a vysoké 185 cm.

Součástí výbavy této verze je vedle klasické sedací soupravy, rozložitelné v manželskou postel, ještě dvouplotýnkový plynový vařič, nerezový dřez, lednička, stereo s CD i MP3 přehrávačem, LED osvětlení, zásuvka na 240 V a protipožární alarm.

Druhou nabízenou verzí je zkrácený Shortie Dub Box, který je dlouhý 270 cm a na rozdíl od svého většího sourozence nemá ve výbavě vařič. Třetí a prozatím posledním provedením je Tuck Box, který je upraven do podoby stánku s občerstvením a je tak ideální pro zmrzlináře nebo prodejce nejrůznějších druhů rychlého občerstvení.

Všechny tři verze jsou samozřejmě dokončovány podle přání svých budoucích majitelů. Ti si mohou vybírat z rozsáhlé nabídky příplatkových prvků výbavy a samozřejmostí je široká paleta barev karoserie i odstínů obložení a čalounění interiéru.

Ceny přívěsů Dub Box začínají na částce 9.650 britských liber včetně daně (zhruba 325.000 Kč) za provedení Shortie a v případě delší verze Standard startují na 13.750 britských liber včetně daně (okolo 465.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
4. 5. 2014 15:55
Cena
Je to fakt stylový, ale ta cena je hodně ulítlá. Vždyť se v tom ani nepostaví dospelý člověk. Záchod ani sprchu to nemá a stojí to více než profesionálně vyráběné karavany >:D .
4. 5. 2014 11:25
Sem s ním
Tak to je bomba ;-)