Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další elektrická novinka BMW se blíží. Crossover do zásuvky uvidíme již příští měsíc

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Elektrifikovaná řada mnichovských „íček“ se již brzy rozroste o další kousek. Čistě elektrický crossover prý spatříme na blížícím se autosalonu v Číně.

Zvykejte si, o elektrických novinkách automobilky BMW v příštích měsících a letech ještě hodně uslyšíme. Vždyť společnost chce (napříč všemi značkami) představit do roku 2025 rovných 25 automobilů, které dostanou nějakou formu elektrifikace. Dvanáctka z nich přitom bude čistě elektrická.

Aktuálně BMW nabízí elektrickou i3 a plug-in hybridní i8. Brzy se nabídka rozroste o crossover s označením iX3, jenž se má podle zdrojů blízkých automobilce ukázat již na dubnovém autosalonu v Pekingu. Generální ředitel Harald Krüger již před časem uvedl, že společnost odhalí novinku letos, byť do sériové produkce zamíří až v roce 2020.

„V průběhu roku představíme řadu elektrických konceptů, které následně zamíří do sériové výroby. Prvním z nich bude BMW iX3, následně odhalíme BMW iNEXT či sedan i4,“ uvedl Krüger v nedávném rozhovoru pro BMW Blog s tím, že koncept crossoveru bude mít blízko k sériové podobě.

Chystaný elektromobil vychází z aktuální X3, ale po vzhledové stránce by se měl diametrálně lišit. Tajemstvím zatím nezůstává jen výkon, ale i dojezd na jedno nabití. Vzhledem k použitým základům a vysokokapacitním bateriím lze předpokládat dojezd kolem 480 km.

Písmenem „i“ bude mnichovská automobilka označovat své elektrické vozy i nadále. BMW si před časem nechalo patentovat označení i1 až i9 a iX1 až iX9. Máme se tedy na co těšit!

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Avatar - Bubáq
27. 3. 2018 14:49
Cože? Co to?
Dobrý den, pane Kolmane. Prosím mohly byste nám, místnímu čtenářstvu vysvětlit, jaké jsou výhody elektromobilů? A jaké jsou jejich nevýhody? Kolik elektromobilů BMW prodalo loni v Evropě, v USA/CND a v Číně? Víte, aby byl Váš článek úplný.