Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrický Volkswagen E-Golf dorazí příští rok

David Bureš
Diskuze (6)
Elektrická varianta Golfu VII použije stejnou techniku jako chystaný elektromobil e-Up!. Oproti konvenčním verzím se bude lišit i svým vzhledem.

Volkswagen potvrdil, že elektrická varianta Golfu, nazvaná E-Golf, se na trh dostane v polovině roku 2014. Premiéra auta proběhne v prosinci. Dosud se hovořilo o tom, že se automobil začne prodávat v letošním roce.

Elektromotor E-Golfu nabídne výkon 85 kW, kapacita lithium-iontových akumulátorů bude činit 24 kWh. Vůz zvládne jet až rychlostí 135 km/h, s plně nabitými bateriemi ujede okolo 275 kilometrů. Nabíjení akumulátorů trvá šest hodin, rychlonabíječka tuto dobu zkrátí na 45 minut.

Dojezd vozu pomáhá prodloužit třístupňová rekuperace brzdné energie nebo účinnější tepelné čerpadlo.

Zatímco elektromotor E-Golfu bude umístěn pod kapotou, akumulátory z dílny firmy Sanyo budou ukryty pod podlahou a částečně zadními sedadly, což lehce zmenší zavazadelník na 345 litrů. Oproti běžnému Golfu ten elektrický ztloustne asi o 250 kilogramů.

Stejnou techniku jako E-Golf dostane také minielektromobil e-Up!, který bude představen v červenci a začne se prodávat před koncem roku.

Proti Golfu VII se spalovacím motorem se elektromobil bude opticky lišit předním nárazníkem s aerodynamičtějším tvarováním, na zádi přibude typové označení a chybět bude samozřejmě výfukové potrubí.

E-Golf bude nabízen s tří- a pětidveřovou karoserií. Oficiální cena zatím oznámena nebyla, podle dostupných informací by se ale měla pohybovat okolo milionu korun.

David Bureš
Diskuze (6)
28. 1. 2013 19:09
Re: Odporúčal by som "normálny" Golf ...
Ja by som tento golf uprednostnil v hociktory den v tyzdni pred obycajnym, tak moc sa mi lubi ta elektrina, skoda ta cena no... za to su dve 1,4ky TSI highline a jeste zbyde... a ozaj nie sme ako stat na tom tak dobre aby ludia vyplacli 2x tolko len aby boli ekologicki, jedine so statnymi dotaciami, ale na to u nas taktiez mozme zabudnut, takze jeden velky smutok :-/
28. 1. 2013 18:09
Re: Novinka
Škoda, že neobnovili označení CitySTROMer. Tak se jmenovaly elektromobily postavené na základě Golfu Mk1, 2 a 3 v 70.-90. letech (poslední vyjel z továrny v roce 1996). Líbí se mi mnohem víc než "E-Golf". Pokud se marketingu nehodí "City", stačil by jen STROMer, Golf STROMer. :-)
28. 1. 2013 10:28
Novinka
Fluence Z.E. je tady od roku 2011, takže VW nepřichází s ničím novým. Podle mě je elektřina budoucnost (daleká), a hybridy jsou jen mezičlánek. Každopádně pokud by se vyřešil vyšší dojezd, popř. kratší doba nabíjení, bylo by to super. Takhle jsou Golf i Fluence za tu cenu neprodejný.
Avatar - qwert88
28. 1. 2013 09:31
tady se to chytne možná tak za 20-30let
jinak normální golf,jen odst dražší a se zásuvkou >:-[]
Avatar - KubikCv
28. 1. 2013 09:09
Uhlíková stopa
Zajímalo by mě jak velkou uhlíkovou stopu za sebou zanechá výroba akumulátorů a elektromotorů a auta jako celku.Tohle je pseudoekologie a EU na to bohužel slyší...
I sebevíc neekologické,ale jednoduché auto má v konečném důsledku tu stopu menší než moderní hybrid,nebo elektromobil....
S EU na věčné časy :no: