Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat 500L: V USA s dvojspojkovou převodovkou, Evropa čeká

Aleš Jungmann
Diskuze (2)
Alfu si sice v Americe nekoupíte, dvouspojkovou převodovku Alfa TCT, známou z MiTa, však ano.

Zákazníci v USA si budou moci vybrat, zda budou řadit manuálně, nebo nechají „práci strojům“. Za dvouspojkovou převodovku Alfa TCT, spolupracující s přeplňovanou čtrnáctistovkou, připlatí zákazník 1.350 dolarů, tedy zhruba 26 tisíc Kč. Automatická převodovka je k mání (za stejnou částku) i pro model Trekking. Fiat předpokládá, že danou položku v ceníku zaškrtne velké procento kupujících.

V případě modelu MiTo, prodávaného na našem trhu, je příplatek za dvouspojkovou převodovku (u agregátu 1,4T MultiAir 99 kW) vyšší; 45 tisíc Kč. Čeští zákazníci musejí, v případě zájmu o automatickou převodovku u Fiatu 500L, pořídit vznětový 1.3 Multijet (62 kW) s pětistupňovou robotizovanou převodovkou Dualogic. Zde příplatek oproti pětistupňovému manuálu činí 35 tisíc Kč.

Poměrně logicky lze očekávat, že bys se dvouspojková převodovka měla objevit i ve vozech určených pro Evropu, oficiální zdroje však prozatím mlčí. Nejspíše se zatím vyčkává, jak si dvouspojka v USA povede, a na základě zájmu (a volných výrobních kapacit) ji dostanou i vybrané evropské trhy.

Ceny Fiatu 500L Trekking a Living na českém trhu zatím určeny nejsou, náš odhad si můžete přečíst v našich prvních jízdních dojmech.

Aleš Jungmann
Diskuze (2)
Avatar - euro89
1. 8. 2013 07:58
Re: nejen převodovka
Dočká. S rychlostí, jakou Marchionne sype z rukávu nové modelu, tu bude dvojspojka v 500L dřív, než ti vnoučata odmaturují. :yes: >:-[]
31. 7. 2013 18:49
nejen převodovka
ono i na tenhle motor jaksi evropa čeká..a pochybuju že se někdy dočká