Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford brzy oznámí nástupce výkonného šéfa Mulallyho

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Americká automobilka Ford brzy jmenuje novým generálním ředitelem dosavadního provozního šéfa Marka Fieldse.

Nynější výkonný šéf, osmašedesátiletý Alan Mulally, odejde z vedení firmy před koncem tohoto roku. Agentuře Reuters to sdělil nejmenovaný zdroj ze společnosti.

"Je to na spadnutí," řekla o jmenování nového výkonného šéfa Fordu informovaná osoba. Agentura Bloomberg předtím uvedla, že Ford možná oznámí změnu v nejvyšší funkci počátkem května, před výroční valnou hromadou plánovanou na 8. května.

Mluvčí Fordu zprávu komentovat odmítla. "Bereme plánovaní následnictví velmi vážně. Máme následnické plány pro všechny naše klíčové vedoucí pozice, s ohledem na konkurenci o nich ale veřejně nemluvíme," řekla mluvčí Susan Kruselová,

Mulally přišel do nejvyšší výkonné funkce ve Fordu v roce 2006. Má zásluhu na výrazném oživení výkonu a ziskovosti výrobce a na tom, že firma jako jediná z velkých amerických automobilek nemusela za krize roku 2008 žádat o pomoc federální vládu.

Mulally do důchodu zatím odejít nehodlá a už delší dobu zkoumá možnosti významných pozic jinde. Loni se mluvilo o tom, že se uchází o uprázdněný post výkonného šéfa společnosti Microsoft a v roce 2012 diskutoval o možnosti nastoupit do vlády prezidenta Baracka Obamy. V lednu Mulally sdělil, že u Fordu zůstane ještě nejméně rok.

Výměna v nejvyšší výkonné funkci u Fordu bude letos druhou velkou personální změnou v americkém automobilovém průmyslu. V lednu převzala otěže v americké jedničce General Motors Mary Barraová jako první žena v takové funkci.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)