Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Everest: Americký Range Rover pro Asii a Afriku (+video)

David Bureš
Diskuze (7)
Everest má být opravdu univerzálním SUV. Automobil kombinuje perfektní terénní vlastnosti a bohatou výbavu.

Ford představuje novou generaci modelu Everest. Jedná se o drsné sedmimístné SUV, odvozené od pickupu Ranger. Automobil je primárně určen pro asijské a africké trhy, jeho prodej ale bude probíhat i třeba v Austrálii. Prodej nového Everestu bude zahájen v příštím roce.

„Nový Ford Everest je mimořádně všestranný automobil, který je stejně připraven pro každodenní dojíždění do práce, tak pro jízdu v extrémním terénu,“ říká prezident asijsko-pacifické divize Fordu Dave Schoch.

Designéři při navrhování auta měli na paměti především jeho odolnost. Automobilka Everest označuje za jedno z nejschopnějších SUV na trhu. Auto nadále používá rámovou konstrukci, typickou pro pravověrné offroady. Světlá výška Everestu činí 225 mm, vůz se pak zvládne brodit až v 800 mm hluboké vodě. Přední nájezdový úhel činí 29 stupňů, ten zadní pak 25 stupňů. Everest zvládne v zavazadelníku převést až 750 kilogramů těžký náklad a utáhnout až třítunový přívěs.

Nabídka agregátů bude čítat tři jednotky, které budou spolupracovat se šestistupňovou manuální, nebo automatickou převodovkou. Poháněná budou zadní, nebo všechna kola. Systém pohonu všech kol Terrain Management nabídne čtyři různá nastavení v závislosti na povrchu.

Benzinové agregáty zastupuje čtyřválec 2.0 Ecoboost, z turbodieselů budou nabídnuty čtyřválec 2.2 TDCi a pětiválec 3.2 TDCi. Technické parametry nabízených agregátů Ford zatím nezveřejnil.

Everest má vedle terénních schopností nabídnout i bohatou výbavu. Ta zahrne multimediální systém SYNC s hlasovým ovládáním, asistent pro jízdu v pruzích, hlídání slepých úhlů nebo aktivní parkovací asistent.

Automobil bude produkován na dvou místech. Výrobu vozů pro Čínu bude mít na starosti závod JMC Xiaolan ve městě Nan-čchang, o produkci vozů pro ostatní trhy se postará závod AutoAlliance Thailand v thajském Rayongu.

David Bureš
Diskuze (7)
Avatar - pratel
15. 11. 2014 01:33
Re: SUV
Ale ano, 3,2 DiD je uz davno odladeny a spolahlivy motor. Za tych 14-15 rokov co to tam laduju na nom patricne popracovali. Netreba to prehanat so sportovanim, pekne klido-pido + pravidelna udrzba, kvalitny olej a s trochou stastia 400 000-500 000 km nie je problem.

Na australskom fore uvadzaju aj vyssie najazdy. Pajera 3./4. generacie su tam velmi rozsirene a oblubene. Patricne upravene vydrzia v busi tazke offroadove podmienky uplne v pohode.
Avatar - Ada je zase tady
14. 11. 2014 23:42
Re: SUV
Problémem Pajera byly motory. Nevím, zda ten diesel v Pajeru už vydrží běžných 400 tis km.

Jinak tohle auto od Fordu se mi líbí. Jak celá koncepce, tak hlavně interiér. Ostatní Fordy by se měly inspirovat :yes:
14. 11. 2014 23:28
Re: SUV
Pajero Sport už je 10 let minulostí, bohužel. 3. a 4. generace už nejsou to, co to bývalo. Ta samonosná ( byť s částečným "rámem") karoserie už tolik nevydrží. Viděl jsem Pajero 3. gen, kde po 5 letech díky offroadu nešly žádné dveře pořádně zavřít. Aby to vydrželo, potřebuje to rám. I když je pravda, že teď na konci životného cyklu je Pajero 4. gen za 898t téměř v plné výbavě, to je moc pěkná cena, kor když dřív to bylo 1,3-1,6 mil.
Avatar - pratel
14. 11. 2014 23:11
Re: SUV
Zabudol si este na Mitsubishi Pajero. Sice X krat recyklovane, ale stale vyborne SUV/Offroad za dobre prachy. Osobna skusenost. Nova generacia az 2016-2018. Uvidime.

Kazdopadne, tento Ford by sa v nasich koncinach rozhodne ujal.
14. 11. 2014 18:20
SUV
Tohle je to správné SUV, tedy vůz, s kterým mohu zajet mimo asfalt například kvůli sportovním aktivitám.

Bohužel dnešní nabídka v Evropě je tristní, pár spartánských nepohodlných mohykánů ( Jimny, Wrangler, Defender) a nebo superdrahé luxusní jako Landcruiser a G-classe. Vše ostatní se samonosnou karoserií a jen mírně zvýšeným ( některé jen na 16-17cm) podvozkem z osobních aut ideálně s automatickým 4x4 na principu haldexu.

Přitom i v Evropě by bylo pořád dost zájemců, co by obdobný vůz v ceně 700-900 tis s rámovou konstrukcí a redukcí ( přitom pohodlné na cestování s úspornými motory - 2,2 a 3,2 TDCI), koupili. Toto zde bude chybět stejně jako Toyota 4runner ( aktuální generace je povedená po všech stránkách), nebo Pathfinder ( nová generace je již čistě asfaltové SUV). i právě skončené Suzuki Grand Vitara bylo na půl cesty ( byť rozměrově o dost menší), jeho nástupce raději nebudu ani komentovat.

Toyota sice má v nabítce LC150, ale ta je již skoro 2x tak drahá.