Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Fiesta: Exkluzivní únik! Takhle vypadá nová generace

David Bureš
Diskuze (22)
Dnes večer proběhne oficiální premiéra nového Fordu Fiesta. První fotka auta ale na internet pronikla ještě předtím.

Ford dnes na soukromé akci ve své továrně v Kolíně nad Rýnem odhalí novou generaci svého malého hatchbacku Fiesta. Dlouho očekávaná novinka ale své tajemství až do své premiéry neutajila, na internetu se její první fotografie objevila krátce před oficiálním odhalením.

Fotku vozu překvapivě zveřejnilo turecké zastoupení Fordu na svém twitterovém účtu. Snímek ukazuje červeně zbarvené auto doplněné o paket ST-Line, což znamená sportovnější výraz než u běžných verzí.

Příď novinky prošla ve srovnání s předchůdcem spíše evolucí než revolucí. Výrazná maska chladiče a protažená světla jsou dobře známým prvkem. O to větší změny však můžeme čekat vzadu, z dříve zveřejněných špionážních fotek testovaných prototypů vyplývá, že koncová světla už nebudou vertikálně orientovaná a umístěná na vrchu zádě, nýbrž se přesunou níže, pod zadní sklo a budou tradičně vertikálně orientovaná. Fotografie pak ukazuje pětidveřovou variantu, i nadále však bude k dispozici také třídveřová verze.

Z dřívějších zpráv vyplývá, že Fiesta se v nadcházející sedmé generaci promění. Vyroste a stane se luxusnější, aby vytvořila prostor pro menší a levnější model Ka+, který se letos začal prodávat i v Evropě.

Na dnešek naplánovaná akce v továrně Niehl ale nebude jen o sedmé generaci Fiesty. Ford tam rovněž odhalí detaily své strategie na chytrou mobilitu a novinky v oblasti zlepšování úspornosti svých aut. V plánu je navíc prezentace nových užitkových vozidel.

David Bureš
Diskuze (22)
Avatar - 3_diamanty
29. 11. 2016 22:37
pekna
paci sa mi... uz to nema taky rybi kaprovity face ako sucasna fiesta.... razom je to omnoho lepsie... sice je to viac evolucia ako revolucia ale k comu menit komplet nieco co funguje... fiesta mala zaujimavy dizajn ( mozno nie kazdemu sadol ale to je ok ) a ten ostal takze parada.... o uspechu tohto auto opat nik nepochybuje... za mna mensia maska aj mensie svetla jej pristanu viac ... teraz je uz fakt pekna :yes:
29. 11. 2016 22:23
Co to je?
Tezko se muzeme divit, ze se nam tu snazi roztahovat korejci, kdyz i "nas" Ford jede v jejich Hjundaj designu... Ten predek je tragedie, takovy vyraz vykulenyho pulce, strasny vypouleny svetla... Profil slabota, zadek pekny. Interier na Ford necekane povedeny.
Avatar - pumpkin
29. 11. 2016 21:22
Viac fotiek novej Fiesty
Moje obavy sa nepotvrdili a vyzerá, že si fakt dali záležať. :yes:
[odkaz]
29. 11. 2016 21:10
Fiesta
Tak už jsem ji viděl živě na youtube ... a verze Active a ST-line naprostá dokonalost .... musím uznat že se jim to povedlo :yes: I ta Vignale v 3dvířku mmmmm
Avatar - Magister
29. 11. 2016 20:55
Re: Buřtík
Máš recht. Beru zpět. Si po dni v práci už asi sedím na káblu >:D