Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Focus je nejprodávanější vůz na světě

Jan Mička
Diskuze (37)
Ford Focus je i letos nejprodávanějším autem světa. V prvním čtvrtletí jich bylo zaregistrováno více než 288.724.

Výsledky zveřejnila společnost Polk, která celosvětově analyzuje registrace vozidel. Ford Focus potvrdil silné postavení na trhu a loňské výsledky dokázal předčit o víc jak 18%. Nárůst má na svědomí zvýšený zájem ve Velké Británii, Brazílii a Číně.

Pokrytí tak vysoké poptávky donutilo automobilku posílit výrobní kapacity po celém světě. Po červencovém spuštění montážní linky v argentinském městě Pacheco se Ford Focus aktuálně vyrábí v devíti továrnách na čtyřech kontinentech. Dohromady všechny závody ročně vyrobí 1,5 milionu Focusů, což odpovídá vice než dvěma vyrobeným vozům každou minutu.

Jan Mička
Diskuze (37)
1. 10. 2013 18:05
Re: Toyota
Nevěděl jsem, že Afghánistánci jsou největší fajnšmekři na auta. Škoda že žádného neznám, tak se budu muset o prémiových značkách dál bavit s Němci, byť autům nerozumí. Holt od prvního Benze je to víc než 100 let a Afghánci jsou Afghánci. Jinak Toyota je nesporně jednička ve spolehlivosti. Bohužel většina chlapů sáhne po krásné přítelkyni než po té škaredé, nudné spolehlivé bez přítažlivosti. Nevím co jste prodával, protože ještě Auris I je poměrně nudné auto bez nějaké zvláštnosti a ani vysoký Yaris kromě holograf. displeye, nic moc. To mně BMW, Ford, Škoda i Seat nadchl víc. Co se ale týče palubní elektriky souhlasím že Toyota je na vrcholu. Taky nový Auris má už dost značné charisma. Takže máte pravdu, že Evropa by měla zabrat, což v případě Golfu dělá. Přesto budete muset vysvětlit proč Toyota
1. 10. 2013 17:05
Re: Šanghaj Ford
No nevím co tím krásným designem předchozích Mondeí a Focusů myslíte. Fordy byly nádherné = v době Ford Cortina Mk1 a hlavně Mk3 "labuť" (i německý Taunus), Escortů MK1 snad i těch novějších a Sierra byla hezká. Ještě dost hezké bylo Mondeo před faceliftem 1996. Pak vyložený hnus faceliftů Mondeí a Mondeo 2 = funkcionalismus, New Edge Focus I (ani II) - kubismus, žádná ladnost. Takže od roku 2008 jednoznačné zlepšení = Fiesta je nádherná, nejhezčí Ford od roku 1982. Mondeo se trochu zlepšilo a budoucí verze se zdá slibná, Focus III je ca OK. Souhlasím jenom s tím, že nová maska Fiesty je přešlap. Přesto myslím, že Ford má nejhorší designy za sebou, horší být nemůže. Naopak proti designu jde od roku 1980 nádhera jízdních vlastností a technická kvalita. Jezdil jsem s Focusem a měl v ruce 4kolku Mondeo 1995. To bylo snad po BMW 3 nejlepší jízdní auto na světě. Podvozky, řazení, motory bych dal hned za BMW. Přesto souhlasím že Focus III se zavazadelníkem pod 0.3 m3 nebyl navržen pro Evropu. To je asi důvod že si ho nekoupím.
Avatar - Atlis
21. 8. 2013 07:19
Re: Toyota
V Afganistane jazdia preto, ze nikto iny tam auta nepredava... A technologickou dokonalostou to tiez nie je. Prave naopak. Je to jednoduchostou.
Avatar - Atlis
21. 8. 2013 07:17
Re: Šanghaj Ford
To sa mi nestava. :-)
20. 8. 2013 23:14
Re: Šanghaj Ford
Neviem, ako si to mozes uzivat, ak ides cez horsky prechod cely cas za kamionom alebo za miestnym sadicom zemiakov.