Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Shelby GT-H: Specialitka pro půjčovny!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Ford Motor Company ve spolupráci se společností Shelby American stojí za vznikem nejnovější interpretace slavného Mustangu pro půjčovnu Hertz.

Ford, Shelby a Hertz jsou tři jména, která, když dáte dohromady, tak vznikne zábavný Mustang v černé barvě se zlatými pruhy. Poprvé se tato tři jména dala dohromady v šedesátých letech a vznikl Ford Mustang GT 350 H. Ten si mohli půjčovat zákazníci firmy Hertz od roku 1966 a šlo vlastně o Mustang GT 350 upravený pro potřeby půjčovny.

O čtyřicet let později došlo k obnovení spolupráce mezi Fordem, Shelby a půjčovnou Hertz, jejímž výsledkem se stala kupé a kabriolety páté generace v tradičních barvách, pojmenovaná Shelby GT-H.

V New Yorku se aktuálně představuje nejnovější Ford Shelby GT-H, jehož základem je samozřejmě aktuální šestá generace Mustangu. Výchozím modelem pro nový Ford Shelby GT-H je model GT, který se díky péči Shelby American pyšní karbonovým předním spoilerem, upravenou maskou chladiče, novou kapotou motoru, nástavci prahů a zadním spoilerem.

V přídí novinky je celohliníkový atmosférický vidlicový osmiválec o objemu 5,0 l v kombinaci s automatickou převodovkou. Standardem pro všechny Fordy Shelby GT-H budou pevnější tlumiče, zkrácené pružiny, tužší stabilizátory a přepracovaný výfukový systém s chromovanými koncovkami.

Kontakt s vozovkou zajistí černá 19-palcová litá kola s pneumatikami Michelin Pilot Sport o rozměrech 255/40 ZR19 vpředu a 275/40 ZR19 vzadu.

Zájemci o tento Ford Shelby GT-H mohou zapomenout na to, že zamíří k prodejci modrého oválu a vyplní objednávku, protože jedinou možností, jak si užít za volantem tohoto Mustangu se od května letošního roku stane pronájem u společnosti Hertz.

Finální montáž Shelby GT-H bude probíhat u Shelby American v Las Vegas a brány této společnosti má opustit série 140 vozů. Všechny pak mají být k dispozici klientům půjčovny v rámci Hertz Adrenaline Collection.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
23. 2. 2019 22:34
shelby
No tak to je vážně nádhera! Projet se v něčem takovém by mi vůbec nevadilo. Škoda, že se mi to asi nikdy nepoštěstí. Zkoušel jsem googlovat "půjčovna sportovních aut Praha" a v žádné z nich ho bohužel nemají. Narazil jsem ale na tuto: [odkaz] kde mají moc pěkný Lexus, tak přemýšlím, že bych si ho od nich možná půjčil. :-)