Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejen Škoda staví SUV pro Čínu. Ofenzívu zahajuje i Ford modelem Territory

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Modrý ovál představuje kompaktní SUV Territory, které je určeno výhradně pro čínský trh. A v brzké budoucnosti se prý máme těšit doslova na nápor nových vozidel.

O důležitosti Číny v automobilovém průmyslu asi netřeba informovat. Vzpomeňme mladoboleslavskou Škodovku, která výhradně pro čínský trh nabízí sportovně-užitkové modely Kamiq a Kodiaq GT. Každé čtvrté auto, které společnost prodá, míří právě do této země.

A podobnou strategii zahajují další a další automobilky. Tou poslední je Ford, jenž světu již v srpnu poodhalil nové kompaktní SUV Territory, které se nyní odhaluje s dalšími detaily. Modrý ovál říká, že novinka pomůže značce v zabydlení se na čínském trhu v nejrychleji rostoucím automobilovém segmentu.

Na technické podrobnosti a informace o pohonných jednotkách si ještě musíme počkat, Ford ale prozradil, že vůz stojí na základech modelu Yusheng S330. Na čínském trhu má soupeřit se středně velkými SUV značek Geely či Great Wall Motor.

Nějaké zajímavosti se dozvídáme alespoň o interiéru. Multimédia obsloužíte prostřednictvím desetipalcové dotykové obrazovky. LCD displej nahradil i tradiční analogové budíky. Territory dále dostane FordPass Connect, takže může vytvořit třeba WiFi holport s vysokorychlostním internetem.

Pokud jde o bezpečnost, autu nebude chybět adaptivní tempomat, varování před hrozící srážkou, hlídání mrtvého úhlu, varování před opuštěním jízdního pruhu, aktivní parkovací asistent, 360stupňová kamera či pomocník při rozjezdu do kopce.

Ford při oficiálním odhalení oznámil, že auto testoval na 4,4 milionech kilometrů po celém světě včetně Austrálie a extrémních prostředí v Číně.

Model Territory je však jen úvodní vlaštovkou, Ford toho pro tamní zákazníky chystá podstatně více. „Náš nápor nových vozidel začal. Naslouchali jsme čínským zákazníkům a nabízíme to, co chtějí v oblasti stylu, pohodlí, bezpečnosti či nových možností infotainmentu. Territory je jen začátkem dalších velkých věcí,“ uvedl při prezentaci modelu Peter Fleet, prezident asijského zastoupení značky Ford.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)