Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tuning dodávky? Žádný problém! Tenhle Ford Transit se inspiroval u speciálů WRC

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Britská společnost MS-RT úzce spolupracuje s automobilkou Ford a věnuje se úpravám jejích lehkých užitkových modelů. Novinkou v její nabídce je limitované edice R-Spec Transit Custom.

Britská společnost MS-RT se v současnosti prezentuje jako výsledek spolupráce mezi Van-Sport a legendárním soutěžním jezdcem Malcolmem Wilsonem, vlastnícím společnost M-Sport, stojící mimo jiné i za přípravou vozů značky Ford pro rallye a rallyekros na té nejvyšší úrovni.

Dříve však byl Van-Sport, resp. nynější MS-RT prezentován pouze jako divize společnosti M-Sport, která se věnuje úpravám lehkých užitkových vozidel značky Ford. Tato činnost je hlavní pracovní náplní MS-RT i dnes a v nabídce této společnosti jsou úpravy vozů Ford Ranger, Transit Connect a Transit Custom.

Posledně jmenovaný model se nyní dočkal prozatím nejextrémnější verze pojmenované R-Spec Transit Custom a inspirované soutěžními speciály z dílen společnosti M-Sport.

Tato novinka se pyšní agresivně tvarovaným předním nárazníkem s funkčními aerodynamickými prvky, na něž svým provedením navazují nástavce prahů i zadní nárazník s integrovaným difuzorem a přítlačné křídlo nad zadním oknem. Součástí úprav exteriéru jsou pak přídavná přední světla v masce chladiče a 20palcová kola O.Z. Racing.

Interiér rozhodně zaujme párem předních anatomických sedadel Sparco i sportovním, kůží obšitým volantem a modrými bezpečnostmi pásy pro přední i zadní sedadla.

Stranou zájmu specialistu od MS-RT nezůstala ani technika a přeplňovaný vznětový čtyřválec Ford EcoBlue 2.0 l se dočkal zvýšení výkonu z hodnoty 125 kW (170 k) na 153 kW (208 k), zatímco točivý moment vzrostl ze 405 N.m na 486 N.m. Navíc se R-Spec Transit Custom může pochlubit i sportovním výfukovým systémem a pancéřovanými brzdovými hadicemi.

MS-RT plánuje upravit do podoby R-Spec pouze 50 zástupců modelu Transit Custom a cena začíná na částce 35.995 britských liber bez DPH (zhruba 1.070.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
4. 10. 2017 14:05
Re: Kravina na kvadrát
Je to skôr do plaču ako na smiech. Tí ľudia to nemajú v hlave v poriadku.
4. 10. 2017 13:18
Re: Kravina na kvadrát
I ten "sportovní" výfuk působí ve spojení s turbodieselem docela legračně
3. 10. 2017 20:33
Kravina na kvadrát
A navyše je to hnusné.