Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford uvádí modely pro 3D tisk

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Ford otevřel internetový obchod s modely pro 3D tisk, v němž pro začátek uvádí šest typů svých vozů.

Ford využívá 3D tisku ve svých vývojových odděleních a podle zástupců automobilky je stále populárnější i mezi veřejnosti. Právě proto se Ford rozhodl nabídnout svým příznivcům modely, které si mohou sami vytisknout.

Nový internetový obchod je jednoduše pojmenován Ford 3D Store a umožňuje zákazníkům nákup dat pro vytvoření modelů v měřítku 1:32 za využití vlastní 3D tiskárny.

Soubory pro výrobu modelů stojí 4,99 amerických dolarů (zhruba 125 Kč) a v současnosti lze vybírat z modelů Fiesta ST, Focus ST, Focus RS, Shelby GT350R, GT a F-150 Raptor. V blízké budoucnosti mají následovat modely dalších zástupců značky Ford.

Pokud někdo nemá přístup k 3D tiskárně a přesto touží po jednom nebo všech šesti modelech, pak Ford ve spolupráci s TurboSquid nabízí i hotové modely s cenou 39 amerických dolarů za kus (okolo 955 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
5. 9. 2021 17:22
3d tisk
3D tisk je skvělá věc. Myslím, že je v tom budoucnost. Jestli se z toho jednou budou tisknout náhradní díly tak to bude skvělé! To bude moc mít tiskárnu každý malý servis a nebude se muset odvolávat na tisk náhradních dílů. A třeba to všem i ulehčí práci. Když bude potřebovat udělat něco na míru. Teď je to ale stále docela drahá záležitost tak skončím jen u lepící pásky s potiskem https://www.e-abctiskarna.cz/p/lepici-pasky
Avatar - rokyta.p
15. 6. 2015 21:42
náhradní díly
Modýlky, pche. Už vidím ten obchod s náhradními díly :-! Katalog, vyberete model, nalistujete třeba kulový čep a dzzzzz už to tiskne :yes: