Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

O víkendu startuje nová sezona formule 1. Prohlédněte si všechny vozy ve velké galerii

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Nový ročník šampionátu formule 1 už klepe na dveře. I letos jsme si pro vás připravili kompletní galerii všech letošních monopostů.

Ani letošní ročník formule 1 se neobešel bez přestupových rošád a některých novinek. I nadále uvidíme na startovním roštu desítku týmů, které budou cestovat za jednadvaceti velkými cenami do nejrůznějších destinací po celém světě.

Složení týmů zůstává stejné, jen Force India se definitivně změnila na tým Racing Point (změny odstartovaly už v minulém ročníku) a ze startovního roštu zcela mizí název Sauber, tým vycházející z něj se teď jmenuje Alfa Romeo Racing.

Pokud jde o jezdecké změny, na startovním roštu již neuvidíme velezkušeného Fernanda Alonsa, který bude zkoušet štěstí v jiných soutěžích. Pryč z formule 1 zamířili také Stoffel Vandoorne, Marcus Ericsson a Sergej Sirotkin. Na startovním roštu letos neuvidíme ani Brendona Hartleyho, který zamířil mezi testovací jezdce Ferrari, Esteban Ocon zase bude nově v zákulisí vypomáhat Mercedesu.

Ve startovním poli však najdeme i nováčky a navrátilce. Novou tváří je Lando Norris, jenž z formule 2 přichází do McLarenu. Ve Williamsu zase bude působit zelenáč George Russell a u Toro Rosso Alexander Albon. Staronovými jezdci jsou Antonio Giovinazzi, Daniil Kvjat a konečně polský jezdec Robert Kubica, jenž se vrací po vážné nehodě a několikaleté odmlce.

Výsledky předsezónních testů sice nemají příliš vypovídající hodnotu, ale z vícero stran zní, že se letos opět můžeme těšit na poutavý boj o mistrovské tituly mezi jezdci Ferrari a Mercedesu. Růžky by mohl vystrčit také Red Bull, jenž pro tento rok změnil dodavatele motorů a nově namísto Renaultu sází na Hondu. Černým koněm by mohl být francouzský Renault, který do vývoje programu formule 1 investuje nemalé prostředky.

Také uprostřed startovního pole to bude zajímavý boj o bodované pozice – Haas, McLaren, Racing Point, Alfa Romeo a Toro Rosso, ti všichni chtějí tento rok pravidelně sbírat body. Velké obavy panují kolem slavné stáje Williams. Ta ani nestihla první testovací dny a prozatímní časy ukazují, že na tom kondice letošního vozu není příliš dobře. Ale počkejme si na start prvního závodu, jenž se uskuteční již 17. března v australském Melbourne.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Doporučujeme

15. 3. 2019 00:35
Re: F1
Takto od telefonu sa ti to komentuje. Stacili by ti dve rychle zakruty a nevedel by si kde to vlastne si >:D
14. 3. 2019 20:22
F1
Když jsem byl naposledy na závodech motokár, tak to bylo daleko záživnější, než slavná F1 :no:
14. 3. 2019 20:04
formuke
konečně! :-!