Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fotoreportáž Motosalon 2016: Holky a mašiny

Michal Fokt
Diskuze (2)
V Brně právě probíhá největší česká výstava motocyklů Motosalon. Mrkněte, na co se dnes nebo o víkendu půjdete podívat.

Od včerejška až do neděle probíhá v brněnském areálu BVV výstava Motosalon. Včera dopoledne jsme ji za vás proběhli a něco málo nafotili. Letos si pro na vás výrobci nachystali více než tři desítky novinek. Jestli jste na sportovní silničky, letos to bude hlavně o Yamaze YZF-R1 a Kawě ZX-10R, popřípadě hardcore Ninja H2R, v silničních cesťácích zaujme Suzuki GSX-S1000FA, Kawasaki ZZR1400 nebo trošku z jiného soudku Harley-Davidson Road Glide Ultra.

Nabito je letos v naháčích, máme tu z Japonska Hondu CB500F, Suzuki SV650A, Yamahu MT-10, Evropa pak kontruje Aprilií Tuono V4 1100, KTM 1290 Super Duke GT, Benelli BM302 a Triumphem Thruxton R. Nabito je i v kategorii klasiků máme tu Ducati XDiavel S, Kawasaki Vulcan S, Moto Guzzi V9 Bobber, Benelli Leoncino nebo dvojici harleyů Iron 883 a Forty-Eight. Do endur se letos vrací legendární Honda Africa Twin, vidění je ale i Triumph Tiger Expolorer XCa a Benelli TRK 502. Na důležitosti nabírají i u nás skútry, ve stopětadvacítkách se nám nabídka rozšířila o Yamahu NMAX, Kawasaki J125, Kentoyu Maximus, SYM GTS Joymax a stylové Piaggio Medley. Co se větších kubatur týče, k vidění jsou nové stroje Yamaha T-MAX, Vespa GTS 300 a SYM Maxsym 600i.

S ohledem na to, že čtvrteční dopoledne bylo vyhrazeno novinářům, mě docela překvapilo, že některé mašiny byly (údajně) představeny až odpoledne přímo veřejnosti, holt... asi jinej gang. Měli byste tedy, na rozdíl ode mne, vidět třeba i elektrickou čezetu nebo odplachtované bavoráky. Někde měl také údajně být česko-italský superstroj Ferat2. Na toho jsem také nenarazil, třeba budete mít více štěstí.

Vždycky se dělá velké haló kolem motosalonových hostesek. Jestli jdete na výstavu hlavně kvůli nalehko oblečeným kráskám, uděláte lépe, když počkáte ještě měsíc, až se o pár stupňů oteplí a půjdete se prostě v Brně nebo Praze projít do ulic. Pěkné holky v hale najdete, ale zoufale málo, čest hájí Honda, BMW a Yamaha (ta má navíc o sexy outfitu trochu jinou představu než já) a situaci se pokouší zachraňovat osazenstvo některých menších expozic, kde byste to možná ani nečekali.

Mimochodem - výstava probíhá v nové hale P a v eFku jede doprovodný program, takže zkoušejte nejprve parkovat tam, pokud si nechcete dopřát dlouhou procházku od hlavního vchodu jako já. A vezměte s sebou i manželky a přítelkyně, můžete je odložit v pavilonu V, kde probíhá veletrh Prodítě.

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - CHerokee
6. 3. 2016 16:28
Palec hore
Pěkný článek! A pěkná výstava.
Avatar - Ja Prvni 123
5. 3. 2016 19:13
No, holky ale pořád lepší než jinde na acz obdivovaný person
Zarazil mě ten konec!

Odkládat přítelkyně do pavilonu Pro dítě?
To zavání pedofilií... ne?