Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Frankfurt živě: nové Jeepy Patriot a Compass

Ondřej Láník
Diskuze (19)
Jeep plánuje výrazné rozšíření modelové řady, a proto předvádí na mezinárodních autosalonech jednu studii za druhou, aby vyzkoušel reakce veřejnosti.

Na autosalonu ve Frankfurtu zkouší reakce návštěvníků znovu, tentokrát se dvěma studiemi Jeep Patriot a Jeep Compass Rallye.

Zatímco Jeep Patriot je určen mladým zákazníkům, kteří značku znají a chtějí si vychutnat dobré terénní schopnosti i charakteristický design, Jeep Compass má oslovit nové zákazníky, kteří tradiční značku neznají, nebo o nákupu jeepu nepřemýšleli. Tomu je přizpůsoben i design.

Zdá se, že ani takový samorost jako Jeep - automobilka která dala jméno vozům jedné kategorie - se nevyhne výrobě lehkých SUV, případ Compassu dokonce ukazuje spíše na cestu do segmentu rodinných vozů s minimálními ambicemi v terénu! Dva představené automobily jsou sice označovány jako studie, ale v automobilka slibuje, že velmi podobné modely mají přijít na trh již v příštím roce. Pohon všech kol je samozřejmostí, netypické však bude hnací ústrojí kombinující zážehový světový čtyřválec 2,4 l resp. diesel 2,0 l z produkce Mercedesu s převodovkou s plynule měnitelným pohonem CVT.

Nové modely by měly rozšířit současné portfolio Wrangler/Cherokee/Grand Cherokee/Commander o další nové přírůstky.

Klasicky střižený Patriot má vnější rozměry 4411 x 1756 x 1667 mm, rozvor 2635 mm a jezdí na kolech s pneumatikami o rozměru 235/65 R17.

Sportovnější Compass má vnější rozměry 4405 x 1761 x 1607 mm, rozvor 2635 mm a jezdí na kolech s pneumatikami o rozměru 255/50 R19.


Jako vždy připravujeme i letos rozsáhlou přílohu z frankfurtského autosalonu čítající přes 1500 fotografií, zajímavá videa, čtivý popis novinek a plakáty. Na výstavišti pro vás vyfotografujeme nejen krásná auta, ale také krásné modelky a možná se dočkáte i nějakého překvapení. Nezapomeňte proto sledovat Auto.cz.

Ondřej Láník
Diskuze (19)