Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GM patentovalo sedmirychlostní dvouspojkovou převodovku, dostane ji Corvette?

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Koncern General Motors dohání rozjetý vlak a patentoval si dvouspojkovou sedmirychlostní převodovku.

General Motors je dalším velkým výrobcem, který hodlá nabídnout svým zákazníkům moderní dvouspojkovou převodovku. V souvislosti s únikem informace o jejím patentování se objevily i spekulace o jejím využití.

Od podání patentu k oficiálnímu představení a spuštění produkce může uběhnout ještě spousta času, ale například na severoamerickém Corvette Forum se již objevují informace o možném využití nové dvouspojkové převodovky v aktuální sedmé generaci Chevroletu Corvette.

Podle těchto neoficiálních informací má sedmistupňová dvouspojková převodovka v Corvette nahradit v současnosti nabízenou šestistupňovou automatickou převodovku a doplnit sedmistupňovou manuální převodovku.

Je ovšem možné, že nová dvouspojková převodovka bude vyhrazena pouze pro ostřejší verze Z06 nebo ZR1, zatímco šestistupňová automatická převodovka bude nahrazena již v loňském roce ohlášeným osmistupňovým automatem od společnosti Aisin.

General Motors prozatím nechává spekulanty spekulovat a ohledně své dvouspojkové převodovky a jejího využití nezveřejnil žádné bližší informace a nevyjádřil se ani ke změnám v nabídce převodovek pro Corvette.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
27. 9. 2013 16:30
A jede ten vlak správným směrem ?
Jsou ty dvojspojkové (správně je dvouspojková ?) převodovky tak skvělé ?