Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Goodwood Festival of Speed letos nabídne i soutěž v driftování

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Poprvé v historii Goodwood Festival of Speed bude v letošním roce součástí oficiálního programu soutěž v driftování.

Goodwood Festival of Speed, který se letos uskuteční na přelomu června a července, nabídne návštěvníkům již tradičně skutečně pestrý program, jehož vrcholem je již tradiční závod do vrchu.

Letos má ovšem milovníky řevu motorů hnaných do vysokých otáček na jednu z nejpopulárnějších motoristických akcí světa přitáhnout i novinka v podobě soutěže FOS Drift (Festival of Speed Drift).

Drifteři se svými speciály zde samozřejmě již dříve své umění předváděli, ale to byly prakticky vždy pouze exhibiční jízdy. Tentokrát se bude jednat o regulérní soutěž, kdy bude posuzováno řidičské umění přihlášených pilotů.

FOS Drift pak podobně jako celý Goodwood Festival of Speed nemá mít úroveň nějakého lokálního podniku, ale nabídne jedny z nejlepších drifterů současnosti.

Mezi oficiálně přihlášenými jezdci jsou například Vaughn Gittin Jr. a jeho RTR Ford Mustang nebo „Mad“ Mike Whiddett, který má v oblibě speciály na základech značky Mazda a akce se má účastnit za volantem stroje pojmenovaného RadBull, vycházejícího z roadsteru MX-5 generace NC.

Nejlepší pozvánkou k FOS Drift pak jsou bezpochyby videa, na nichž výše zmínění pánové odhalují své umění v driftování se svými extrémně výkonnými monstry, i když „Mad“ Mike Whiddett se zde předvádí s Mazdou RX-8 pojmenovanou Radbull.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)