Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Google Maps: nová funkce Street View

Kamil Kýr
Diskuze (2)
Google před několika dny představil v rámci služby internetových map Google Maps funkci Street View. Toto vylepšení nabízí interaktivní prohlížení exteriérů vybraných amerických měst z uliční perspektivy.

Funkce Street View spočívá v tom, že jsou prostory měst nafoceny jakoby z pohledu chodce (ve skutečnosti byly prostory nasnímány vozem se speciální snímací hlavou s 11 objektivy) a díky pospojování všech snímků je možné, aby uživatel virtuálně procházel celé ulice či získal komplexní panoramatický pohled okolí v rozsahu 360°!

Prozatím je možné procházet centry pěti amerických měst: San Francisco, Las Vegas, Denver, Miami a New York. Google se neomezil pouze na hlavní třídy, či turistická místa, ale zabrousil i do menších uliček. I tak nejsou ještě ani zdaleka nafoceny velké části vybraných měst, ovšem lze očekávat, že nafocených částí i jiných měst bude rapidně přibývat.

Služba je zatím dostupná pouze z některých serverů v USA, neboť právě na nich jsou snímky uloženy. Na funkci Street View se dostanete např. tímto linkem na maps.google.com. Poté stačí vybrat požadované město a potvrdit dotaz kliknutím na „Zoom In.“ Konkrétní místo se vybírá buď přesouváním žluté figurky po mapě nebo pouhým kliknutím na modře orámované ulice. Po výběru se zobrazí fotografie, kterou lze otáčet v rozsahu 360°, zoomovat (např. na takové detaily jako jsou nápisy na značkách apod.), rozkliknout na full-screen a pohybovat se po směrech vyznačených silnic jako virtuální chodec.

Kamil Kýr
Diskuze (2)