Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Harley-Davidson Blue Edition šokuje cenou. Tohle je nejdražší motocykl světa

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Harley-Davidson Blue Edition, který je výsledkem spolupráce šperkařské a hodinářské firmy s úpravcem motocyklů, ohromuje svým vzhledem a šokuje cenou, která se v přepočtu pohybuje kolem 40,5 milionu Kč.

Motocykly značky Harley-Davidson využívá k propagaci svých výrobků řada společností, ale švýcarská skupina Bucherer je se strojem pojmenovaným Blue Edition naprosto dokonale zastínila.

Základem stavby, realizované švýcarskou firmou Bündnerbike, z jejíchž bran vyjela již pěkná řada špičkově upravených motocyklů značky Harley-Davidson, se stal model Softail Slim S, který byl přestavěn k nepoznání.

Kompletní proměna zabrala 2500 pracovních hodin a výsledkem je stroj, který původní sériový model připomíná snad jen pohonnou jednotkou. Všechno ostatní bylo upraveno, přepracováno nebo rovnou vyměněno za zcela nově navržený a vyrobený díl.

Harley-Davidson Blue Edition zaujme již na dálku zvoleným odstínem modré barvy a pozornost si rozhodně zaslouží díky pečlivému dílenskému zpracování a detailům, protože právě ty z něj činí nejdražší motocykl současnosti.

Modrý lak totiž doplňuje záplava větších či menší prvků ve zlaté. V jejich případě nebyl použit lak, ale jsou skutečně pozlaceny.

Další pro motocykl netradiční prvky představuje 360 diamantů rozmístěných na nejrůznějších místech nebo dvojice schránek v palivové nádrži, pod jejichž průhlednými kryty jsou uloženy hodinky a šperky z produkce společnosti Bucherer.

Harley-Davidson Blue Edition má posloužit především jako exkluzivní reklamní poutač pro sérii náramkových hodinek Bucherer Blue Edition, ale ty nakonec díky svému vzhledu i zveřejněné ceně 1.888.000 švýcarských franků (zhruba 40,5 milionu Kč) poněkud zastínil.

Foto a video: Bucherer

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
15. 5. 2018 10:35
Mám rád...
.....vůni benzínu, motorky, dobré hodinky, diamanty, nakonec i modrou barvu. Zlato moc ne, respektuji však jeho status. Ale tady to všechno dohromady splácali jako pejsek a kočička čímž vytvořili dokonalý etalon kýče.

Za mě tedy hnus. ;-\ Ani sebevyšší cena to nemůže ospravedlnit.

Je to jako s plastickou chirurgií. Čtyřlitrové implantáty, odstranění dvou párů spodních žeber, kolagenové rty, silikon v hýždích, lýtkách a bůh ví kde ještě a každý den hodinu v solárku ještě neznamená, že bude krásná a žádoucí. ;-)