Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Henrik Fisker zvažuje vznik nové společnosti

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Dánský designér se na Concours d'Elegance v Pebble Beach zmínil o svých plánech a naznačil možnost založení nové automobilky.

Henrik Fisker si pověst špičkového designéra vybudoval především svou prací pro značky BMW a Aston Martin, ale veřejnost si jej spojuje především s jeho vlastní automobilkou a jejím neslavným koncem.

Od loňského roku se dánský designér opět věnuje především své původní profesi a začátkem letošního roku se objevily informace o jeho možné spolupráci s blíže neurčenými indickými společnosti.

Nyní na Concours d'Elegance v Pebble Beach při premiéře vozu Galpin Fisker Rocket Speedster v rozhovoru pro USA Today opět poodhalil své plány pro budoucnost a zmínil možnost založení zcela nové společnosti.

Podobně jako v případě vlastního modelu Karma se Henrik Fisker dívá do budoucnosti a chce se zaměřit na stále aktuálnější možnosti komunikace mezi automobily a jejich spojení s internetem, jimiž chce zaujmout zcela novou cílovou skupinu mladých lidí, pro něž jsou sociální sítě naprosto přirozenou součástí jejich života.

Henrik Fisker se v minulosti proslavil mnoha krásnými vozy, mezi které patří BMW Z8, Aston Martin DB9 nebo Artega GT. Designér založil i stejnojmennou automobilku vyrábějící plug-in hybrid Karma, firma ale v loňském roce zkrachovala a nyní má nového majitele.

Zpět ke své profesi designér se Henrik Fisker vrátil již v loňském roce, když v rámci spolupráce s Galpin Auto Sports na listopadovém autosalonu v Los Angeles představil kupé Galpin Fisker Rocket, jehož základem je aktuální Ford Mustang. Následoval Fisker Thunderbolt s technikou Aston Martinu a již zmiňovaný Rocket Speedster.

Vedle automobilů se designér věnoval i motocyklům a je podepsán pod návrhem chopperu Viking pro dánskou firmu Lauge Jensen.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)