Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda a Toyota jsou v USA oblíbenější než domácí značky

David Bureš
Diskuze (26)
Mezi luxusními značkami je v USA nejoblíbenější Mercedes-Benz.

Japonská Honda je nejoblíbenější automobilovou značkou na americkém trhu. Tvrdí to alespoň letošní studie americké výzkumné společnosti Harris Interactive. V loňském vydání studie byl nejoblíbenější automobilovou značkou v USA domácí Ford.

Výsledky však byly těsné, druhá v pořadí jen o pověstný chlup skončila Toyota. Loňský vítěz Ford je letos až třetí, a to přestože v celkovém skóre obdržel více bodů než loni. Hned dvě japonské značky tak porazily ty domácí.

Výsledky naznačují, že Toyota se vrací zpět na vrchol po problémech s mnoha svolávacími akcemi, loni byl tento japonský výrobce v této anketě čtvrtý.

Pod stupni vítězů skončil Chevrolet, Volkswagen byl osmý, Hyundai bylo těsně nad ním sedmé.

Harris Interactive rozděluje automobilové značky na luxusní a na ty se širokou nabídkou. Mezi těmi luxusními se z titulu nejoblíbenější značky druhý rok v řadě raduje Mercedes-Benz. Druhé v oblíbenosti skončilo BMW, následované třetím Lexusem.

Všechny tři tyto automobilky pravidelně bojují o nejvyšší umístění v této tradiční anketě. Mercedes byl první v posledních osmi letech čtyřikrát, Lexus byl nejvýše třikrát. I BMW pravidelně umisťuje mezi trojicí nejoblíbenějších luxusních automobilových značek.

Čtvrté místo v oblíbenosti získal Cadillac, pátá byla Acura, luxusní značka Hondy. Audi bylo sedmé.

V rámci studie byly analyzovány odpovědi více než 38.500 spotřebitelů. Ti během 31. ledna až 20. února prostřednictvím internetu odpovídali na otázky týkající se jednotlivých značek, jako jak veřejnost danou značku zná, jak pozitivně o ní myslí či zda daný člověk uvažuje nad darem značce nebo nad obchodováním s ní.

David Bureš
Diskuze (26)
Avatar - Vencos
28. 6. 2012 19:41
Re: Studie
Uhodil jsi hřebíček na hlavičku! Dnes je velmi těžké poznat,odkud auto doopravdy pochází. Jsou ty Hyundaie opravdu české? někde jsem četl,že se to tam ani nevozí...

Úplně stejný probém nastává s americkými auty. Zcela upřímně,kdybych si chtěl koupit opravdu echt americký auto,koupim si Toyotu Camry. Camry je totiž americké auto. JE vymyšlené v americe,kde se taky vyrábí a kde se jich 90% světové produkce i ehm "spotřebuje". V Japonsku si Camry nikdo nekupuje, vážně ne... Stejný "problém" je i s jinýma japoncama,ale téměř všechno od Hondy a Toyoty je "american made" nebo dokonce "US only" - vezměte si třeba Civik, nebo Accord, Ridgeline, Camry, Tundra,Sequoia...

V době,kdy nové Malibu je vymylšený v číně, všechny Buicky jsou čínský, Cruze je německo/korejský, další chevy jakbysmet, a Fordy jsou až na vyjímky všechny evropský, nám tu zbejvá poněkud nekonformní Chrysler patřící firmě,která vybudovala pověst na mikroautech do města a.. jop,. jsou to evropáci.

Takže buďto si koupíme echt emeriku od italů, nebo si koupíme korejsko/japonckej bazmek od GM, nebo si můžeme vybrat z nabídky Evropských Fordů.

Už tu zbývají jen ty opravdové, "proudly made in usa" ameriky, vyrobené z amerických surovin,americkými dělníky za americké dolary. Jsou to regulérní americká auta, pravé ameriky se vším všudy (s příhlédutím k století v kterém se necházíme),jen se nich skví logo něčeho kdysi japonského... Minimálně co se osobních aut týče. Ale řekněte. Co by vám příšlo heh,američtější: Toyota vyrobená v usa z us surovin za us peníze americkými dělníky(spokojenými a pracovitými,ne jako u Chryslera),nebo Dodge s itaslkým dýzlem vyrobený v mexiku? (to je teprve blízká budoucnost,ale budiž)
Avatar - Andromeda
27. 6. 2012 22:33
Re: Studie
Kolik Ti člověče je let ??? Souhlasí to číslo v profilu se skutečností :-! ??? Panebože...
Avatar - Barrichello
27. 6. 2012 21:24
Re: Studie
No právě že je tam vozí, taky se se už asi 10 let za sebou v řadě umístují v anketách JD Power vždy tak 3-5tí od konce.

Čímpak to asi bude >:D
27. 6. 2012 17:57
Re: Studie
Svolávačka kvůli stahování oken je skandál ? Ještě že VW nevozí ty své zázraky do USA, to by se tam asi z těch jejich "spolehlivých" motorů zvencli >:D
27. 6. 2012 17:54
Re: Studie
Tím chceš říct, že by si evropan měl místo Hyundai i30, který byl navržen evropany v Německu, vyroben v ČR z komponent od evropských výrobců raději koupit Renault Fluence, což je starý japonský Nissan vyrobený v Jižní Koreji ?