Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Civic Concept: Návrat ke kořenům

David Bureš
Diskuze (11)
Studie deváté generace Hondy Civic byla oficiálně představena na detroitském autosalonu.

Automobilka Honda na North American International Auto Show (NAIAS) prezentuje koncept deváté generace Civicu ve dvou karosářských variantách – sedanu a kupé. Sériové verze se v USA dočkají na jaře.

Studie se podle japonské značky vrací svými křivkami ke kořenům Civicu, a to nejen bočním prolisem, který osmá generace postrádala. Oba vozy hýří ostře řezanými rysy, pryč jsou oblé, futuristické linie současné pětidveřové verze.

Především kupé dostalo ostré, dynamické tvary se širokým postojem. Boční profil se podobá většímu Accordu, kabina se směrem dozadu postupně zužuje. Záď využívá difuzor s integrovanou koncovkou výfuku umístěnou uprostřed.

Zajímavostí je odlišná maska obou konceptů. Zatímco u kupé tvoří čelní mřížka chladiče tvar trojúhelníku, u sedanu navazuje na hranu hlavních světlometů. Rozdílné řešení ale může být způsobeno faktem, že koncept kupé naznačuje, jak bude vypadat budoucí sportovní verze Si.

Honda je zatím skoupá na slovo, co se týče motorizací deváté generace. Naznačila ale, že vozy dostanou vylepšené motory i-VTEC. Těšit se můžeme na již zmíněnou sportovní verzi Si a také na hybridní verzi, používající techniku Honda Eco Assist z modelů CR-Z a Insight.

Kupé se v Evropě pravděpodobně nedočkáme, v Detroitu se hovoří o tom, že tak jako jeho osmá generace bude určeno jen pro americký trh.

Současná osmá generace Civicu se prodává od konce roku 2005. Honda prodala více než 1,5 milionu tohoto modelu.

David Bureš
Diskuze (11)
Avatar - skejpa
13. 1. 2011 00:45
sedan
Ten sedanek neni vubec marnej. Peknej zadek :yes:
Avatar - Blue Sun
12. 1. 2011 19:11
Re: Krok zpet?
Máš pravdu, krok zpět do doby, kdy Civic byl fakt pěkným autem. Sedan je překrásný. Ještě si počkám, zda vyjde v dohledné době i pětidveřový hatch, ten by mohl být ještě lepší.
12. 1. 2011 18:08
Re: Krok zpet?
Souhlasím s tebou, sedan je parádní ač tuhle karoserii nemusím, ale to coupe je nic moc ;-)
12. 1. 2011 11:24
Re: jaj
No tak to by byl docela mazec.....
Avatar - King
12. 1. 2011 11:09
Re: jaj
Tohle je bohužel "amerika". Podle špionážních fotek to vypadá, že bude mít 5D a 3D čumák ve stylu nezrealizovaného supersportu [odkaz] .