Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Sports EV je další krásný retro elektromobil. Bude se vyrábět jako Urban EV?

David Bureš
Diskuze (5)
I letošní tokijský autosalon je plný zajímavých kreací. Honda od Lexusu vsadila na retrostyl a je to velká paráda!

Éra evropských autosalonu možná pomalu končí, tokijská autoshow je ale pro domácí výrobce stále prestižní záležitostí, na které nemohou chybět se svými odvážnými kreacemi. Honda pokračuje v trendu, který nastolila již na zářijové výstavě ve Frankfurtu, a i v Tokiu představila retro koncept. Honda Sports EV vypadá vážně skvěle!

Koncept je dvoudveřové sportovní kupé, které se svým stylem navazuje na dříve odhalený koncept Urban EV. Využívá též obdobné designérské motivy, ať už kulaté přední světlomety, kamery místo vnějších zpětných zrcátek nebo koncová světla tvořící čtverce se zaoblenými rohy. To je ale zabaleno do karoserie dvoudveřového auta s dlouhou kapotou a kabinou posunutou vzad.

Automobilka o voze moc množství informací nezveřejnila, a tak jen víme, že Sports EV kombinuje schopnosti elektromobilu s umělou inteligencí. Zároveň má kompaktní sporťáček podle tiskové zprávy nabídnout pilotovi skutečnou zábavu za volantem a pocit úzkého sepjetí s automobilem. Jaké baterie ale vůz používá nebo jaký je předpokládaný dojezd, firma neuvádí.

Honda ani neuvedla, jaké má s konceptem plány. Šance na sériovou výrobu ale je, protože automobilka oznámila, že počítá s výrobou elektroauta na bázi retrokonceptu Urban EV. Jako první se bude prodávat v Evropě (až pak bude následovat domovské Japonsko), a to v roce 2020. Výrobce navíc slibuje, že proti konceptu se sériový hatchback změní jen minimálně. A tak se třeba dočkáme i realizace elektrického sporťáku...

Honda má navíc podobně jako další výrobci velké plány v oblasti elektromobility, a tak by se jí elektrický sporťák do portfolia jistě hodil. Už nyní pracuje na tom, aby všechny modely v nabídce nabídly také elektrifikovanou variantu. To má pomoci cíli prodávat do roku 2025 dvě třetiny aut značky s hybridním nebo elektrickým pohonem.

David Bureš
Diskuze (5)
26. 10. 2017 17:11
Design
Nevim, ale prijde mi to take volake cudne ;-)
26. 10. 2017 16:30
Re: Tohle je pěkné
Souhlas s designem, to sedí. Mě se moc líbí Urban EV, do města a kolem - naprostá paráda :yes:
Avatar - fOE
26. 10. 2017 13:50
Re: Tohle je pěkné
Motor z S2000 byl euro kolik, 2? 3? Dnes uz takovy motor nikdo nepostavi a kdyz postavi stejne to od novinaru slizne, ze to nejedevocpoda.
Ale souhlas s tim designem, takhle hondo, takhle se kresli krasna auta. Cert vem elektriku, udelej tohle (timhle stylem) v klasice, misto pro tebe dnes typicke smesice nesourodych krivek a patvaru, a prodejum tim urcite neublizis. :-)
26. 10. 2017 13:49
Koncept
Je to sice koncept, ale vzpomeň, že Honda je jedna z mála co ty koncepty většinou dotáhne do konce téměř v nezměněné podobě... viz. např Civic 8. generace... a tohle autíčko je moc pěkné... stejně jako Urban EV