Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hummer v Ženevě 2008

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Automobilka, která kdysi začínala tak jako Jeep s přepracovaným vojenským vozem, si pro ženevský autosalon nepřipravila žádnou neočekávanou premiéru. Ve Švýcarsku představila své současné sériové modely a také koncept z detroitského autosalonu.

Hummer HX Concept

Hummer úspěšně pokračuje ve zmenšování svých vozů a HX Concept je toho důkazem. U tohoto vozu došlo především k zkrácení rozvoru na 2616 mm, což je o 226 mm méně než má model H3. Vnější rozměry konceptu jsou délka 4343 mm, výška 1829 mm a šířka 2057 mm.

Pro rozhýbání vozu se stálým pohonem všech čtyř kol je použit šestiválcový zážehový motor 3.6 SIDI V6 FlexFuel, připravený spalovat biopalivo E85. Tento agregát poskytuje výkon 227 kW (304 k) při 6300 ot./min. a točivý moment 370 Nm při 5200 ot./min. Síla motoru je přenášena ke kolům prostřednictvím šestistupňové automatické převodovky. Přední náprava má odpojitelný stabilizátor zvyšující zdvihy kol a zadní náprava má masivní ramena vyrobená na stroji CNC. Všechna čtyři kola mají nezávislé zavěšení s tlumiči Fox. O kontakt s jakýmkoliv povrchem se postarají kola obutá do 35palcových pneumatik.

Hummer HX Concept svým designem především v přední části karoserie nenechá nikoho na pochybách jakou značku zastupuje. Příď má klasický „hummerovský“ výraz s širokou maskou chladiče a nízkým rovným čelním sklem. Prostřední část vozu a záď přicházejí v provedením, které znají například majitelé Wrangleru. Z uzavřeného vozu pro čtyři cestující je možné po demontáži střechy, zadního okna, zadních bočních oken a dveří vytvořit velmi vzdušný off-road.


Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)