Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hybridní Ford Mustang se opravdu stane skutečností. Už brzy!

Stanislav Kolman
Diskuze (9)
Pro fanoušky staré školy nemáme příliš dobré zprávy. Ford chystá nové varianty legendárního Mustangu. A troufáme si tvrdit, že ani o jedné neuslyší rádi.

Ford Mustang se stal ikonou sportovních aut, kterou u nás i dnes koupíte s parádním pětilitrovým osmiválcem. Jenže v posledních měsících se stále více spekuluje o dalších variantách úspěšného modelu, který by mu mohl otevřít cestu na nové automobilové trhy. A jeden z posledních rozhovorů se zástupcem značky naznačuje, že k tomu opravdu dojde.

Corey Holter, marketingový manažer skupiny Ford, se nechal v interview pro Detroit Bureau slyšet, že příjezd hybridního Mustangu lze považovat za hotovou věc. Nebavíme se však o horizontu dalších pětiletí, stát by se tak mělo již za dva roky! Kromě toho prozradil, že Modrý ovál zvažuje i čistě elektrický pohon či čtyřkolku.

Důvod je prostý, hybridní Mustang má „odemknout“ potenciál auta na trzích, kam by jinak nezamířil. Holter zároveň slibuje, že hybrid bude efektivnější a zábavný. Nabídne totiž úroveň výkonu osmiválce s mnohem vyšším točivým momentem.

Dalším tématem jsou právě elektromobily a pohon všech kol. O těch už ale Holter hovořil podstatně opatrněji. Uvedl, že s příjezdem nové generace (v roce 2020) je to spíše nepravděpodobné. Navíc chce Ford aplikovat změny tak, aby nepřišel o zákazníky puristy, pro které je požitek z jízdy klíčový. Právě tato skupina totiž tvoří velkou část klientely Mustangu.

Stanislav Kolman
Diskuze (9)
Avatar - Hammunasakra
22. 4. 2018 14:39
Re: Chce
Těch Nm může bejt i o dost víc = 207 Nm jen elektrickejch má Toyota Auris hybrid :yes: :-)

200 elektrickejch koní k atmo V6 3,5 má Lexus GS = zhruba to samý bych čekal v Mustangu
Avatar - Hammunasakra
22. 4. 2018 14:34
Re: Chce
Většina hybridů je bez foukání = ideál je asi GS450h = slušně velkej atmo benzín a díky elektřině na okruhu rychlejší než Alpina B5 V8

A to mám pro Alpinu fakt velkou slabost :-)
Avatar - Hammunasakra
22. 4. 2018 14:32
Re: Chce
Furt to bude poctivej benzín = jak tomu řikáš :-)

Jen s nižšim těžištěm a díky okamžitýmu záběru elektoromotrů rychlejší a pružnější ;-)
Avatar - CHerokee
22. 4. 2018 11:26
Re: Chce
Pro mě mnohé. Mustang je poctivé železo, bez foukání, bez zbytečností za poctivou cenu. Stejně to mám u Harleye, žádné chlazení vodou, plasty a imitace nádrže, ale poctivé železo, jak se říká...které voní benzínem.
22. 4. 2018 10:37
Re: Chce
Čo má spoločné poctivosť s benzínom?