Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai vyvrací spekulace o konci vývoje spalovacích motorů

Ondřej Mára
Diskuze (97)

Ani konec vodíku, ani konec vývoje spalovacích motorů. Jihokorejská automobilka vyvrátila další spekulace.

Kolem automobilky Hyundai se v období svátků vyrojily spekulace, které výrazně odporovaly chování společnosti v minulých letech. Podle jedné ze spekulací totiž automobilka údajně ukončila vývoj vodíkových automobilů, ve kterém přitom patří na špici. Druhá spekulace se pak točila kolem možného ukončení vývoje spalovacích motorů.

Jihokorejská automobilka ovšem postupně obě zprávy vyvrátila. I nadále tak hodlá pokračovat ve vývoji vodíkových technologií pro automobily a současně bude pokračovat i ve vývoji spalovacích motorů. To ostatně pro kolegy z Motor1 potvrdil i Machael Stewart, manažer skupiny Hyundai Motor America.

Video se připravuje ...

Hyundai Motor Group může potvrdit, že nezastavuje vývoj spalovacích motorů, jak spekulovala některá média. Skupina je odhodlána nabízet silné portfolio pohonných jednotek světovým zákazníkům, které zahrnují kombinaci vysoce efektivních motorů a bezemisních elektromotorů,“ citují prohlášení kolegové z Motor1.

Informace o zastavení vývoje spalovacích motorů přitom přinesla rovnou dvě jihokorejská média, která se odkazovala na interní zdroje. Nakonec šlo ale zřejmě o nedorozumění, podobně jako v případě zvěstí o zastavení vývoje vodíkových technologií.

Ostatně sluší se připomenout, že automobilka Hyundai již dříve zmiňovala, že se spalovacími motory rozhodně jen tak neskončí. Na čistě elektrický pohon by měla v emisemi posedlé Evropě přejít nejdříve v roce 2035, přičemž půjde o první region, kde dojde k přechodu na prodej čistě bezemisních vozidel.

Ondřej Mára
Diskuze (97)

Doporučujeme

Avatar - .StenLi.
7. 1. 2022 14:35
Re: Elektrofašisté....
Uvidime akurat ako funguje matematika pri 95-100% recyklacii kovov, to je ako keby si tento rok musel vytazit iba 5% ropy oproti 2021, vies si to predstavit? Samozrejme do nahradenia vsetkych ICE aut s EV nas caka niekolko desatroci, ale kazde jedno nahradene ICE znamena 5100 litrov usetrenej ropy rocne. Odporucam ti nastudovat si mnozstva kovov na nasej planete a co s ich spotrebou spravi tak radikalna recyklacia oproti nulovej u ropy, nech mas realnejsiu predstavu o tom kedy aka surovina "dojde".

Nemci nemaju jediny dovod budovat bateriove polia, kedze maju statisice baterii v podobe BEV a za mesiac ich pribudne dalsich 50k a kazdy dalsi mesiac o nejakych 30% viac.. Znevazovat najvykonnejsiu ekonomiku sveta s jednym z najekologickejsich pristupov dokazu len nevzdelani posuci ;-)
Avatar - .StenLi.
7. 1. 2022 14:14
Re: Elektrofašisté....
To je hlupy troll :) nema elementarne vedomosti zo ZS, takze vobec neries ze neovlada zakladne rozdelenie kovov a ich objemy na planete Zem ;-) a pomylil si drahe kovy so zriedkavymi kovmi, ktore su mylne prekladane ako vzacne kovy co tiez neprospieva uvaham dezolatov ako rohypnol :)
7. 1. 2022 08:42
Re: Elektriky bude nedostatek
Jistě ještě taky větrníky. S těma to vytrhneš :-D
7. 1. 2022 08:41
Re: Elektriky bude nedostatek
žádný ostatní OZE ti v noci nejedou. Těch pár větrníků co se ti možná bude točit ti vůbec nic neřeší. To dává nula nula nic. Ty potřebuješ živit průmysl, který ti jede na 3 směny a nabíjející se elektromobily, který ti budou přibývat. Jasně, že domácnosti po půlnoci se spotřebou padají k nule, ale problém není o žádným ohřívání vody doma jak si tady maluješ. Čechy jsou průmyslová země. Víš kolik fabrik, který jedou na 3 směny ti po našem území stojí?
7. 1. 2022 08:28
Re: Elektriky bude nedostatek
Taky v noci jedou ostatní OZE. Dnes je ale spotřeba umělé přesouvání na noc pro možnost neutlumovat klasické zdroje. Proč hrát v noci vodu když ji ohreji ve dne a mám ji v čase kdy ji potřebuji?