Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti chce získat 10 % prémiového trhu v Číně

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Nissan Motor Co. Ltd. má v plánu ztrojnásobení prodejů značky Infiniti a výrazné zvýšení jejího podílu na stále rostoucím čínském trhu.

Nissan hodlá podle informací Automotive News Europe do roku 2016 ztrojnásobit celosvětové prodeje své prémiové značky Infiniti. Zároveň má v plánu zvýšit její podíl na čínském trhu s luxusním vozy na 10 % a konkurovat německým prémiovým značkám, které zde patří k nejpopulárnějším. V současnosti má přitom Infiniti tři procenta čínského trhu.

Japonská automobilka zveřejnila své plány pro blízkou budoucnost při otevření své nové centrály v Hong Kongu. Zde má být zaměstnáno okolo 100 lidí. Nová hongkongská centrála má plnit především korporátní funkci a bude doplňovat stávající hlavní sídlo společnosti v Jokohamě.

I když, je Infiniti první globální značkou, která otevřela v Hong Kongu svou centrálu, je zároveň jedním z opozdilců ve vstupu na čínský trh, protože výrobu zde chce spustit až v roce 2014.

V současnosti je většina vozů značky Infiniti vyráběna v Japonsku, ale mateřský Nissan plánuje jejich produkci i ve Spojených státech, Evropě a Číně. Cílem je podpořit růst automobilky a zmírnit negativní dopady směnných kurzů a dovozního cla.

Právě dovozní clo, které je v Číně 25 %, je jedním z důvodů proč zde automobilky Audi, BMW a Mercedes-Benz již před lety založily své filiálky, vyrábějící vozy přímo pro čínský trh.

Automobilka Nissan v Číně prozatím vyrábí modely pod svou značkou ve spolupráci s Dongfeng Motor Group a plánuje v závodech svého čínského partnera zahájení výroby dvou modelů značky Infiniti.

V loňském fiskálním roce se prodalo celkem 146.000 vozů značky Infiniti po celém světě a z toho jich 19.000 zamířilo do Číny, což je ovšem jen zlomek z více než 300.000 Audi prodaných na zdejším trhu.

Cílem Nissanu je v zvýšit v letošním roce prodeje značky Infiniti na čínském trhu o 50 % a do roku 2016 má prémiová japonská značka prodávat celosvětově 500.000 vozů ročně.

Infiniti bylo založeno v roce 1989 jako luxusní divize Nissanu. Vozy této značky byly nejprve prodávány výhradně v Severní Americe, Infiniti ale v minulých letech expandovalo i na dalších trhy.

Na českém trhu se automobily Infiniti oficiálně prodávají od roku 2009.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)