Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti ESQ je Nissan Juke pro Čínu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Těsně před premiérou na autosalonu v Čcheng-tu se představuje nový příspěvek do rodiny modelu značky Infiniti pro čínský trh.

Na jaře letošního roku se spekulovalo o možném použití Nissanu Juke jako základu pro stylový crossover značky Infiniti. Tyto spekulace byly víceméně potvrzeny v první polovině letošního června, kdy byla zveřejněna první série snímků, na nichž bylo několik detailů připravované novinky.

Nyní se prostřednictvím další sady snímků představuje kompletně celý crossover, pojmenovaný Infiniti ESQ. Na první pohled je jasné, že jediné změny představují maska chladiče, označení na zádi a design litých kol. Zbytek exteriéru této novinky plně odpovídá Nissanu Juke Nismo v jeho podobě před faceliftem.

V interiéru se rovněž neodehrály žádné dramatické změny, ale v rámci prémiové image značky Infiniti je zde samozřejmostí čalounění sedadel a dalších části kůží. Ve výbavě pak nechybí výkonný multimediální systém.

Exteriéru Juke Nismo odpovídá i použitá technika a čínští zákazníci se tak mohou těšit na kombinaci přeplňované šestnáctistovky s výkonem 147 kW (200 k) a točivým momentem 250 N.m s převodovkou CVT a pohonem všech kol.

Prodej Infiniti ESQ na čínském trhu se má rozběhnout v říjnu letošního roku. Ceny se pak mají pohybovat od 200 tisíc jüanů (zhruba 685.000 Kč) do 300 tisíc jüanů (přibližně 1.030.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)