Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti: FX45 koupíte letos, studii Triant možná nikdy

Ondřej Láník
Diskuze (3)
Když byly v listopadu minulého roku zveřejněny fotografie crossoveru FX45, jeho futuristický vzhled odpovídal spíše studii budoucnosti. Již tehdy avizovala luxusní divize Nissanu, že ta budoucnost na sebe nenechá dlouho čekat.

Infiniti šla rovnou k věci a oznámila zahájení prodeje 24. ledna 2003 a ceny futuristického automobilu SUV. Ta je i na naše poměry zajímavá. Základní provedení slabšího FX35 se šestiválcem 3,5 l o výkonu 280 k se prodává za 35.700 USD, verze s pohonem pouze zadní nápravy za 34.200 USD (tj. cca 1 milion Kč). Za 44.225 USD se prodává FX45 s pohonem všech kol poháněný osmiválcem 4,5 l se 315 koňmi. Standardně pro FX45 je dodáváno kožené čalounění interiéru, sportovní podvozek s nezávislým zavěšením kol a 20palcová (!!) kola z lehkých slitin. Další informace a fotografie jsou také v předchozím článku. Model FX45 je již čtvrtým novým automobilem uvedeným v posledních 12 měsících v USA. Americké prodeje této, u nás málo známé značky byly v listopadu rekordní za celou 13 let dlouhou historii.

Studie Triant je další z mnoha konceptů na autosalonu v Detroitu. Také Nissan testuje reakce návštěvníků na jednotlivé směry designu, kterými by se mohla automobilová produkce ubírat. Dvoje dveře čtyřmístného Triantu se vyklápějí vzhůru, což u SUV není příliš běžné, ale nutno dodat že pohled na automobil s otevřenými dveřmi zepředu, je pekelně agresivní. Triant je vybaven světlomety svítícími do projížděných zatáček a to, kam svítit, napovídá digitální mapa a satelitní navigace GPS.

Ondřej Láník
Diskuze (3)