Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti Prototype 9: Japonci mají koncept, co vypadá jak auto ze čtyřicátých let...

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Historie značky Infiniti se začala psát na konci osmdesátých let dvacátého století, ale koncept pojmenovaný Prototype 9, má působit dojmem, že dorazil z let čtyřicátých.

Značka Infiniti si pro letošní Pebble Beach Concours d’Elegance připravila koncept Prototype 9, který svým vzhledem Evropanům připomene nejspíš „stříbrné šípy“ značky Mercedes-Benz ze třicátých let, zatímco Severoameričané v něm uvidí své závodní speciály pro Indy 500 ze čtyřicátých let.

Cílem designérů značky Infiniti bylo oslavit prostřednictvím tohoto konceptu právě tyto vozy a zároveň spojit minulost se současností a dokonce i blízkou budoucností.

Na první pohled Prototype 9 působí skutečně jako pečlivě zrenovovaný závodní speciál ze třicátých nebo čtyřicátých let, který má shodou okolností stejnou masku chladiče jako současné vozy značky Inifiti.

Iluzi klasického závodního vozu jen umocňuje použití ocelového prostorového rámu, který kryje karoserie, jejíž panely jsou rovněž vyrobeny z oceli. Dokonalý dobovým prvkem jsou pak 19palcová kola s drátěným výpletem a uchycením centrální maticí.

Z minulosti do současnosti a blízké budoucnosti nás ovšem dostane pohled na pohonnou jednotku. Koncept si ji totiž vypůjčil od nové generace elektromobilu Nissan Leaf, což znamená, že Prototype 9 je vybaven elektromotorem o výkonu 120 kW a točivém momentu 320 N.m, který doplňuje akumulátor s kapacitou 30 kWh.

Koncept klasického závodního vozu s rozvorem náprav 2700 mm, celkovou délkou 4330 mm, šířkou 1820 mm, výškou 910 mm a hmotností 890 kg rozdělenou v poměru 43:57 ve prospěch zadní nápravy má být schopen akcelerace z 0 na 100 km/h za 5,5 s a dosahovat maximální rychlosti 170 km/h.

Dojezd na jedno nabití Infiniti neuvádí, ale zmiňuje, že při ostrém tempu na závodním okruhu, musí Prototype 9 po dvaceti minutách zamířit k nabíječce.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Avatar - pelikoš
15. 8. 2017 09:49
Re: JÁ
:no:
Avatar - wakantanka
14. 8. 2017 21:15
Re: JÁ
a nevadí ti, že je to rejžokastrol? >:D
14. 8. 2017 15:10
To je kára,pyčo.
Nebo motokára, už nevím. :-O