Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti G25: Nový základ má premiéru v Pebble Beach

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Prestižní Concours d'Elegance v kalifornském Pebble Beach není jen přehlídkou nablýskaných veteránů. Luxusní divize Nissanu sem přivezla nový základní model řady G.

Letošní přehlídka se koná právě v těchto dnech, od 11. do 15. srpna. Infiniti zde ukazuje novotou vonící základní variantu sedanu řady G, který délkou necelých 4,8 m spadá do evropské střední třídy. Pod kapotou má nový zážehový dvouapůllitrový šestiválec, který se tak přidává k většímu o objemu 3,7 l.

Verze G25 je určena pro ty zákazníky, kteří si potrpí na individualitu, ale nepreferují vysoký výkon. S ním samozřejmě souvisí jak spotřeba paliva, tak i výše provozních nákladů. Zvenčí ani zevnitř se neliší od svých výkonnějších sourozenců, také podvozek nedoznal žádných změn.

Vidlicový šestiválec objemu 2,5 l má rozvod DOHC a čtyřventilovou techniku. Díky nim poskytuje největší výkon 163 kW (221 k) a točivý moment vrcholí hodnotou 253 Nm. Pro srovnání, G37 disponuje 245 kW (333 k) a 364 Nm. Síla je přenášena pomocí sedmistupňové samočinné převodovky, a to buď pouze na zadní, nebo na všechna kola.

Na severoamerickém trhu budou k mání celkem tři modely, základní, vyšší Journey a dále x AWD, který bude mít právě vzpomínaný pohon obou náprav. Nad bezpečností bdí u všech verzí ABS, stabilizace VDC a kontrola trakce TCS, cestu posádce ukazují xenonové výbojky s vysokou svítivostí. Součástí standardní výbavy jsou dále kožené čalounění, hliníkové prvky v interiéru, elektricky nastavitelná přední sedadla, automatická klimatizace, audio se šesti reproduktory, či satelitní rádio.

G25 Journey přidává zadní parkovací kameru, vyhřívané sedačky řidiče a spolujezdce a také vnější zpětná zrcátka. Přední světla mají automatické vypínání a optimální teplotu uvnitř udržuje dvouzónová klimatizace.

U amerických prodejců Infiniti se nové sedany objeví již příští měsíc. Ceny začínají na 30.950 dolarech (601.700 Kč), ale v USA tradičně nezahrnují daň a další poplatky. O tom, zda se tento agregát dostane také do kupé a kabrioletů, se zatím nemluví. Stejně tak dosud nepadlo slovo o uvedení na trhy starého kontinentu.

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Avatar - pelikoš
3. 9. 2010 17:05
Re: jojo
asi jo,ale jedno zastoupení u nás je sakra málo!!!!
Avatar - pelikoš
15. 8. 2010 20:52
jojo
klíďo bych takový základ bral.myslím,že v rusku se už prodává.jen houšť a větší kapky.
p.s.chtělo by to víc prodejců,ať se nám tu infiniti pěkně rozmůžou ;-)